Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +12 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

Aukstā laika dēļ Rīgā palielina vietu skaitu naktspatversmēs

Iestājoties aukstākam laikam, no 1.oktobra Rīgā tiek palielināts bezpajumtniekiem sniegtās palīdzības apjoms - pagarināti naktspatversmju darba laiki, palielināts vietu skaits naktspatversmēs un palielināts zupas virtuvēs izsniegto porciju apjoms, portāls Diena.lv uzzināja Rīgas domes Sabiedrisko attiecību nodaļā.

Ar 1. oktobri vietu skaits visās naktspatversmēs kopā palielināts līdz 653 vietām, nepieciešamības gadījumā iespējams vietu skaitu palielināt līdz 933.

Naktspatversmes oktobrī darbojas no plkst.18 līdz 8. Rīgā darbojas septiņas patversmes/naktspatversmes, kuras līdzfinansē Rīgas dome.

Nakts patversmes vīriešiem un sievietēm: SIA V.E.L.G. nakts patversme (Kurzemes rajonā, Bolderājā, Esplanādes ielā 1); Biedrības Latvijas Sarkanais Krusts nakts patversme (Latgales priekšpilsētā Gaiziņa ielā 7).

Nakts patversmes sievietēm: Rīgas patversmes sieviešu nodaļa (Pārdaugavā Eiženijas ielā 2), Atsāk darbu biedrības PINS nakts patversme (Ziemeļu rajonā Tvaika ielā 2, korpuss 12).

Nakts patversmes vīriešiem: Rīgas patversmes vīriešu nodaļa (Latgales priekšpilsētā Maskavas ielā 208); Nakts patversme Zilais Krusts (Latgales priekšpilsētā Mazjumpravas ielā 8). Patversmes pakalpojumu var saņemt vīrieši (10 vietas) ar kustību traucējumiem (pārvietojas riteņkrēslā); SIA V.E.L.G. naktspatversme (Zemgales priekšpilsētā Kartupeļu ielā 8).

Ja nakts gaisa temperatūra būs zemāka par -10 grādiem vai, ja āra gaisa temperatūra ir zemāka par 0 grādiem un vēja ātrums ir lielāks par 10 m/s, tad naktspatversmes darbosies visu diennakti.

Oktobra sākumā naktspatversmēs uzturējās vidēji 546 cilvēki, kas salīdzinot ar attiecīgo laika periodu 2015.gadā ir par 3,2% vairāk, kad naktspatversmes pakalpojumus izmantoja 519 cilvēki.

Rīgā darbojas arī četras zupas virtuves, kuras līdzfinansē Rīgas dome (ziemas periodā līdz 650 porcijām dienā piecas reizes nedēļā). Zupas virtuvēs nav jāuzrāda nekādi dokumenti. Ēdienu var baudīt uz vietas vai arī ņemt līdzi uz mājām (savos traukos). 

Rīgas dome lūdz iedzīvotājus būt atsaucīgiem un nepaiet vienaldzīgi garām cilvēkam, kurš nonācis bezpalīdzīgā stāvoklī, īpaši aukstumā, jo palīdzība ir viena zvana attālumā: piezvanot pa ārkārtas situāciju tālruni 112 vai policijai pa tālruni 110, neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestam 113, kā arī darba dienās darba laikā informēt par bezpajumtnieku pulcēšanās vietām Rīgas patversmes Mobilo brigādi pa tālruni 27023550.

Tāpat rīdzinieki aicināti ziedot siltos apģērbus, apavus, siltas zeķes, segas, kas būtu labā stāvoklī, kuras var nodot Rīgas patversmē - Maskavas iela 208 un Katoļu ielā 57.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas