Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

Austrumu slimnīcā pieraksts uz vairākiem izmeklējumiem un konsultācijām aizpildīts jau līdz martam

Rīgas Austrumu klīniskajā universitātes slimnīcā uz vairākiem valsts apmaksātiem izmeklējumiem un speciālistu konsultācijām pieraksts ir aizpildīts jau līdz martam.

Kā aģentūrai LETA pastāstīja slimnīcas pārstāve Inguna Potetinova, pieraksts tādu pieprasītu pakalpojumu kā magnētiskā rezonanse, ultrasonogrāfija, dupleksdoplerogrāfija veikšanai, kā arī sirds funkcionālajiem izmeklējumiem un reimatologa konsultācijām ir aizpildīts jau par janvāri un februāri. Pierakstīties var vien uz maksas vietām.

Savukārt pieraksts pie kardiologa, ginekologa, urologa, endokrinologa notiek jau uz 2016.gada martu, un pie atsevišķiem speciālistiem līdz martam ir aizpildītas arī maksas vietas.

Liela interese ir par pierakstu pie speciālistiem Latvijas Onkoloģijas centrā, īpaši pie onkoloģijas urologiem, pie kuriem ir vienas no garākajām rindām visu gadu, onkoloģijas ginekologiem, hematologiem, arī uz skrīninga programmu.

Pieraksts uz nākamajiem 2016.gada mēnešiem pašlaik nav atvērts, jo nav zināmi jaunā līguma ar Nacionālo veselības dienestu nosacījumi. Līgumu plānots slēgt nākamā gada sākumā.

Potetinova skaidroja, ka iemesli lielajam pacientu pieprasījumam ir vairāki, viens no tiem - pacientiem ir brīvas iespējas izvēlēties ārstniecības iestādi, tādēļ viņi mērķtiecīgi izvēlas ārstēties universitātes slimnīcā, nevis vietējā poliklīnikā. Tāpat pacienti ar hroniskām saslimšanām, kurus ģimenes ārsti nosūta pie speciālistiem uz konsultācijām, pēc tam turpina novērošanas procesu pie speciālista, kaut gan daudzos gadījumos pacientu varētu novērot ģimenes ārsts, ievērojot speciālista sniegtās rekomendācijas, tomēr pacienti vēlas palikt speciālistu uzraudzībā.

Austrumu slimnīcas kapacitāte ir lielāka nekā valsts pasūtījums, respektīvi, slimnīcas resursi ļautu sniegt vairāk valsts apmaksātu konsultāciju un veikt vairāk izmeklējumu, lai apmierinātu pacientu lielo pieprasījumu. Tomēr kapacitāti ierobežo valsts noteiktās kvotas un, piemēram, šogad uz atsevišķiem valsts apmaksātajiem pakalpojumiem, tās bija izsmeltas jau agrā rudenī, norādīja Potetinova.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas