Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Austrumu slimnīcā veiksmīgi piešūts daļēji amputēts dzimumloceklis

Rīgas Austrumu klīniskajā universitātes slimnīcā ārstu komanda pacientam veiksmīgi piešuvusi gandrīz pilnībā norautu dzimumlocekli. 53 gadus vecais pacients dzimumlocekli traumējis, pēc pirts lecot āliņģī. Ūdenī bijusi metāla stieple, aiz kuras dzimumorgāns neveiksmīgi aizķēries, vēsta slimnīcas pārstāve Aija Lietiņa.

Vīrietis pats vērsās pēc palīdzības Austrumu slimnīcā, kur nekavējoties tika nodots Uroloģijas un onkoloģiskās uroloģijas klīnikas speciālistu rokās.

"Bojājums bija ļoti dziļš, daudz netrūka līdz dzimumlocekļa pilnīgai amputācijai. Pacientam bija pārrauts urīnizvadkanāls, tāpēc vispirms vajadzēja parūpēties, lai urīns neieplūst brūcē. Caurdurot vēderu, ievietojām urīnpūslī caurulīti, nodrošinot urīna atteci caur to," skaidro urologs Linards Rēdmanis.

Tā kā bija nepieciešams atjaunot urīnizvadkanālu, sašūt asinsvadus un citas smalkas struktūras, urologi operācijā iesaistīja Austrumu slimnīcas mikroķirurģijas speciālistus. Pacientam operāciju veica ārstu komanda – mikroķirurgs Dzintars Ozols, urologs Linards Rēdmanis un uroloģijas rezidents Māris Vlazņevs.

"Viens no sarežģītākajiem uzdevumiem bija savienot smalko un diezgan trauslo urīnizvadkanālu, taču viss izdevās veiksmīgi. Vīrieša dzimumloceklis ir praktiski tāds pats, kā bija pirms negadījuma, un viss liecina, ka varēs pilnvērtīgi funkcionēt. Vēl gan jānogaida, lai viss sadzīst,” stāsta mikroķirurgs Dzintars Ozols.

Pacients jau devies mājās. Pēc laika viņam būs jāierodas slimnīcā, lai izņemtu urīna attecei paredzēto caurulīti un atjaunotu urīna izvadi pa dabīgo ceļu, vēsta slimnīcas pārstāve.

Top komentāri

veiksme!
v
Labi, ka nevajadzēja gaidīt rindā uz valsts apmaksātu pakalpojumu.
Trollis JT
T
Metāla stieple āliņģī... es nespēju iedomāties , cik lielam bardakam ir jāvalda pie tāda saimnieka... tādam arī TAS varbūt nemaz nav vajadzīgs. Ja nopietni - TO un vēl šo to var pazaudēt, ja strauji nesas āliņģī, bet nepārbauda , vai āliņģis nav jau aizsalis AR PLĀNU LEDU. Pie mīnus grādiem tas notiek ļoti ātri. Plāns ledus, 1-2 milimetrus biezs, ir sasodīti ass. Nu ļoti ass... .
P
P
Varētu paironizēt,bet Vīru solidaritāte liedz-veseļojies,būs labi.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šeit ir Latvija un viena valsts valoda – latviešu

Par ārlietu ministra maiņu, krievu valodu kā instrumentu Krievijas ģeopolitisko mērķu sasniegšanai mūsu publiskajā telpā un par globālo nenoteiktību intervijā Agnesei Margēvičai spriež politolo...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas