Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Auto apavu maiņas sezona sākusies

Kaitinot autoīpašniekus, ziema ar kārtīgu salu un sniegu necenšas mūs vēl aplaimot, taču apzinīgākie ir pacentušies riepu maiņas misiju jau izpildīt, otrdien lasāms avīzē Dienas Bizness.

Ideālajā pasaulē specializēto riepu servisa centri vēlētos, lai apzinīgo autoīpašnieku Latvijā kļūtu vismaz uz pusi vairāk un līdz ar to vasaras riepu maiņa pret ziemas riepām noritētu pakāpeniski – bez stresa un satraukuma.

Diemžēl praksē tas tā nenotiek un diez vai notiks, tādēļ lielākā daļa riepu servisu rēķinās ar to, ka uz servisiem cilvēki brauks tad, kad to darīs arī visi citi autoīpašnieki. Tas nozīmē, ka, sagaidot salu un sniegu, pie riepu servisiem varēsim atkal redzēt drūzmēšanos un garas rindas.

Autoīpašnieku izvēlei šosezon klāt nākuši atsevišķi jaunumi – gan bezradžu, gan radžoto riepu klāstā.

Savukārt tie, kuri skaita katru eirocentu, šosezon var rēķināties ar to, ka t.s. Eiropas budžetu klases zīmolu vidū riepu cenas ir pievilcīgākas nekā jebkad agrāk. Arī riepu centru pāraušanas un montāžas izcenojumi ir palikuši iepriekšējo gadu līmenī, kas nesola sadārdzināt kopējo riepu maiņas procedūru.

Attiecībā uz pašmāju autoīpašnieku paradumiem riepu tirgotāji secina, ka ar katru dienu uzstājīgāk pircēji pieprasa bezradžu riepas, gan t.s. Eiropas tipa ziemas riepas, kas vairāk iederas urbānajā vidē, gan arī nordiskās jeb mīkstās gumijas ziemas riepas, kas spēs godam pildīt savu darbu kā pilsētā, tā arī ārpus tās. Neraugoties uz to, uzticība radžotajām riepām ir aptuveni 20–25% pašmāju autovadītāju.

Ceļu satiksmes noteikumi paredz, ka no 1.decembra līdz 1.martam visiem automobiļiem un autobusiem, kuru pilna masa nepārsniedz 3,5 tonnas, kā arī to piekabēm jābūt aprīkotām ar riepām, kas paredzētas braukšanai ziemas apstākļos. Savukārt no 1.oktobra līdz 1.maijam atļauts braukt ar transportlīdzekļiem, kuriem ir riepas ar radzēm. 

Rakstus par jaunumiem ziemas riepu tirgū lasiet otrdienas, 20.oktobra, avīzē Dienas Bizness!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nākamajā nedēļā iespējamas salnas

Nedēļas nogalē naktis kļūs vēsākas, gaisam nākamās nedēļas tumšajā laikā atdziestot līdz pat nullei grādu, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sinoptiķu prognozes.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas