Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Autobusā uz Igauniju kopā ar Covid-19 inficēto pasažieri ceļojuši seši Latvijas pilsoņi

Autobusā uz Igauniju kopā ar Covid-19 inficēto pasažieri ceļojuši seši Latvijas pilsoņi, kuri pēc atgriešanās Latvijā tiks novēroti, ceturtdien preses konferencē informēja Veselības ministrijas valsts sekretāre Daina Mūrmane-Umbraško.

Viņa uzsvēra, ka visās šīs personas dienestiem ir zināmas un ir atrisināts arī jautājums par to, kā cilvēki nokļūs atpakaļ Latvijā. Viņi nebrauks ar sabiedrisko transportu – kādam pakaļ brauks radinieki, citus darba devēji ir uzņēmušies nogādāt mājās.

Slimību profilakses un kontroles centrs šos cilvēkus uzraudzīs kā kontaktpersonas.

Savukārt personas, kuras kopā ar saslimušo pārvietojās SIA Rīgas mikroautobusu satiksme (RMS) mikroautobusā no Rīgas lidostas līdz autoostai, vēl tiek apzinātas. Slimību profilakses un kontroles centra Infekcijas slimību riska analīzes un profilakses departamenta direktors Jurijs Perevoščikovs uzsvēra, ka sabiedriskajā transportā neviens negatavo sarakstus ar pasažieriem. Kad būs pierādīts, kurā mikroautobusā saslimušais braucis, par to tiks paziņots, viņš skaidroja. 

Mikroautobusa šoferis, kurš ir zināms, un kuram noteikts laiks būs jāpavada izolētam. Savukārt pārējie caur masu medijiem tiks pabrīdināti. "Vēlreiz gribu uzsvēra, ka šeit nav svarīgs ātrums, bet datu kvalitāte, tāpēc, ka cilvēki pirmajā un otrajā dienā vēl nevarētu būt bīstami citiem cilvēkiem," sacīja SPKC speciālists. 

Jau ziņots, ka ar avioreisu no Stambulas uz Rīgu trešdien lidojis Irānas pilsonis, kuram vēlāk, pēc aizbraukšanas ar Lux Express autobusu uz Tallinu, konstatēts jaunais koronavīruss. Inficētais Irānas pilsonis Rīgā ielidojis no Irānas tranzītā caur Turciju. Uz Rīgu no Turcijas tiešos reisus veic Turcijas aviokompānija Turkish Airlines, kuras lidmašīna no Stambulas trešdien ielidoja Rīgā plkst.11.20.

Autobusu satiksmes kompānija Lux Express paziņojusi, ka inficētais Irānas pilsonis izbraucis ar tās autobusu no Rīgas plkst.14 un ieradies Tallinā plkst.18.30. Uz šo reisu pārdotas 24 biļetes, taču autobusā bijuši 22 cilvēki - 21 pasažieris un autobusa vadītājs. Lux Express esot nodevusi ziņas par reisa pasažieriem Igaunijas Veselības departamentam, kas ar viņiem visiem sazinājies.

Saslimušais no Rīgas lidostas uz autoostu braucis ar SIA Rīgas mikroautobusu satiksme (RMS) mikroautobusu. Uzņēmuma pārstāve Maija Lazdiņa aģentūrai LETA pastāstīja, ka RMS, izmantojot videonovērošanas kameras, izskaitļojuši konkrēto pasažieri, kurš ceļojis kopā ar meitu. Mikroautobusa šoferis pats nekavējoties esot devies uz Latvijas Infektoloģijas centru pārbaudīties. Autobusā bijuši vēl divi pasažieri, apgalvo Lazdiņa. 

Pēc Igaunijas Veselības departamenta ģenerāldirektores Merikes Jirilo preses konferencē teiktā, visticamāk, Irānas pilsonis inficējies Irānā, kur uzturējies ilgāku laiku. Ierodoties Tallinas autoostā, viņš pats sev izsaucis ātro palīdzību. Pēc Igaunijas Veselības departamenta informācijas, kopā ar inficēto Irānas pilsoni autobusā braukusi viņa meita. Igaunijas Veselības departaments paziņojis, ka autobuss tiks dezinficēts, kad atgriezīsies no reisa uz Sanktpēterburgu, lai gan maz ticams, ka tas varētu būt inficēts un ka kāds varētu inficēties, atrodoties šajā autobusā.

Latvijā līdz šim nav apstiprināts neviens saslimšanas gadījums ar koronavīrusa izraisīto slimību Covid-19.

papildināta 7. un 9.rindkopa

Top komentāri

Margarēta
M
Realitātē viņi atkārto tās pašas kļūdas, ko itāļi. Iespējamo inficēto, kas pats vēlējās nodot analīzes, pasūtīja 3 mājas tālāk. Analīzes ņem tikai tad, ja ir simptomi UN persona bijusi vīrusa smagāk skartajos apgabalos, izslēdzot iespēju, ka inficēties var arī citur un no kāda, kas atgriezies jau pirms mēneša un pats nemaz nesaslima. Itālijā cilvēks, no kā sākās epidēmija Lombardijā, pats nekur braucis nebija, tikai saticis kolēģi, kas bijis Ķīnā (un par to sen pats aizmirsis), turklāt tas kolēģis tā arī nesaslima. Viņš gāja pie ārsta 3 dienas pēc kārtas, aplipināja vairākus ārstus, saslima citi cilvēki, kas apmeklēja to pašu medicīnas iestādi, viņam pateica iet mājās un dzert pretdrudža līdzekļus. Latvija kāpj uz tā paša grābekļa, netestējot katru, kam simptomi un kas vēlas, bet tikai tos, kas atgriezušies no Ķīnas vai Itālijas.
nevīruss
n
vakar salacgrīvā bija vjetnamieši,vai veseli,kurs pārbaudīja?
Jānis
J
Nesen lidostā redzēju bērnu grupu ( 6-7 gadīgi), kura bija atvesta ekskursijā? Tā bezatbildība reizēm ir šokējoša! :(
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas