Laika ziņas
Šodien
Skaidrs

Autoklubs aicina ziņot par aizaugušām ceļazīmēm

Autoklubs LAMB uzsācis akciju Redzi? Neredzu!, kurā autovadītāji tiek aicināti fotografēt aizaugušas ceļazīmes, luksoforus un norādes, kas kļuvušas nepārredzamas un tādēļ bīstamas satiksmes drošībai. Trīs foto autori saņems balvas, portālu Diena.lv informēja LAMB.

Viens no akcijas mērķiem ir norādīt atbildīgajām amatpersonām par aizaugušu ceļazīmju, luksoforu un norāžu atrašanās vietām, un sekot līdz vai atbildīgie dienesti novērš šos satiksmes drošības apdraudējumus.

Autoklubs atklāja, ka ir saņēmis vairākas autovadītāju vēstules un fotogrāfijas, kurās skaidri redzams, ka ceļazīme ir aizaugusi un nav saskatāma. "Nenoliedzami tas ir risks, jo autovadītājs, neievērojot tās prasības var pārkāpt ātruma ierobežojumu vai pat nokļūt ceļu satiksmes negadījumā," skaidroja LAMB pārstāvji.

Latvijas Automoto biedrības novērojumi liecina, ka dažās vietās dziļi koku zaros noslēpušās zīmes un virzienu norādes, nav saredzamas vispār, citur ir nojausma par to esamību, tomēr par zīmē attēloto var tikai minēt. Savukārt, ja virzienu norādes, kuras Rīgā jau tā nav pietiekamā daudzumā, vēl ir aizaugušas, autotūristiem tieši visaktīvākajā ceļošanas laikā, vasarā, var rasties lielas grūtības izbraukt vajadzīgajā virzienā.

Fotogrāfijas lūdz sūtīt uz e-pasta adresi [email protected]. Akcijas noslēgumā 30. septembrī būs loterija, kurā trīs fotogrāfiju autori balvās saņems autokluba LAMB biedra kartes, kas dos iespēju izmantot auto evakuāciju un tehnisko palīdzību bez maksas.

Visas fotogrāfijas būs aplūkojamas www.lamb.lv.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas