Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 13. maijs
Ira, Iraīda, Irēna, Irina

Avārijā iesaistītā SUB busiņa vadītājs regulāri apmeklējis ekstrēmas autovadīšanas kursus

Uz Siguldas šosejas smagā satiksmes negadījumā iesaistītā Valsts policijas (VP) Speciālo uzdevumu bataljona (SUB) mikroautobusa vadītājs bijis pieredzējis un regulāri apmeklējis ekstrēmas autovadīšanas kursus, aģentūrai LETA pastāstīja VP Rīgas reģiona pārvaldes Kārtības policijas pārvaldes priekšnieka vietnieks Ansis Pumpurs.

Viņš teica, ka negadījuma apstākļu noskaidrošanai ir sākts kriminālprocess. Patlaban ir zināms, ka avarējušais mikroautobuss bijis otrais trīs policijas ekipāžu kolonnā, kas devusies uz mācībām Valmierā. Mikroautobuss aizķēris pretim braucošo kravas automašīnu, kā rezultātā notika avārija un traumas guva četri tajā sēdošie policisti.

Jaunākā informācija liecina, ka diviem policistiem ir nopietnas traumas, bet pārējos likumsargus tuvākajās dienās varētu palaist mājās, norādīja Pumpurs.

"Vai notikušais ir apstākļu sakritība, un kurš ir vainīgs, to es patlaban atturētos minēt, jo izmeklēšana tikai tagad ir sākusies. Patlaban vācam pierādījumus, aptaujājam aculieciniekus, analizējam videoreģistratoru un citu ierīču mērījumus, lai noskaidrotu negadījuma iemeslus," skaidroja Pumpurs un piebilda, ka satiksmes dalībniekiem ir jādod priekšroka policijas transportlīdzeklim, ja tas pārvietojas ar ieslēgtiem signāliem.

Jau vēstīts, ka ap plkst.10.30, dodoties kolonnā ar ieslēgtām bākugunīm uz mācībām Nemieri 2018 Valmierā, pie bijušā restorāna Sēnīte avārijā iekļuva viens no SUB mikroautobusiem, kurš sadūrās ar kravas automašīnu Scania.

Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestā (NMPD) aģentūrai LETA apstiprināja, ka mediķu ierašanās brīdī visi cietušie bijuši pie samaņas, bet trijiem ir dažādas ķermeņa traumas.

SUB personāls sniedz atbalstu pretterorisma reaģēšanas plānos, nodrošina sabiedrisko kārtību ārkārtas situācijās, meklē, vajā un aiztur bruņotus noziedzīgus grupējumus, kā arī veic patrulēšanu teritorijās ar paaugstinātu kriminogēno situāciju.

Nacionālo bruņoto spēku mācību Namejs 2018 laikā VP kopā ar sadarbības partneriem piektdien Valmierā un Jēkabpilī pārbaudīs un trenēs reaģēšanas un starpinstitucionālās sadarbības spējas valsts apdraudējuma gadījumā, tostarp masu nemieru likvidēšanā.

 

Top komentāri

Buks
B
Būtiska kļūda virsrakstā! Nevis avārijā iesaistītais bet avāriju IZRAISĪTĀJS SUB busiņš.. Ekstrēmās braukšanas kursus pārapmeklējies.. jobanijs šūmaherēns. Un cilvēks nonāk sadursmē ar tādu kretīnu un visi /orgāni/ cenšas TO attaisnot.
apmeklējis lidotāju skolu
a
Man šķiet, ka šitais ir apmeklējis lidotāju skolu
Uz mācībām tā braukt nedrīkst!
U
Un punkts!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Jaunnedēļ gaidāms mierīgs un silts laiks

Jaunnedēļ Latvijā ieplūst silta gaisa masa, kas noteiks gaisa temperatūras paaugstināšanos, daudzviet termometra stabiņam pakāpjoties līdz +20 grādu atzīmei, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas u...

Pirmdien gaiss vietām iesils līdz +19 grādiem

Agrā pirmdienas rītā Latvijas lielākajā daļā ir daudz mākoņu, saulaināks laiks saglabājas Latgalē, liecina meteoroloģiskā informācija.Pirmdienas pēcpusdienā gaisa temperatūra Latvijā paaugstinā...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas