Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +6 °C
Viegls lietus
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

"Avārija mūsu ģimeni pāršķēla uz pusēm," stāsta Dace, kuras vadīto Audi sadragāja kravas auto

Visu Latviju 26.augusta pēcpusdienā pāršalca traģiska vēsts no Vidzemes, kur uz Smiltenes-Gulbenes šosejas kāds kravas auto nedeva ceļu vieglajai automašīnai Audi 100, tādējādi izdzēšot divu mazu bērnu un viņu vecmāmiņas dzīvības. Nepilnu mēnesi pēc notikušā Dace Smirnova, kura avārijā zaudējusi divus bērnus un mammu, Latvijas televīzijas raidījumam Aculiecinieks stāsta: Avārija burtiski pāršķēlusi viņas ģimeni uz pusēm.

Liktenīgajā dienā ģimene no Zosēniem vispirms devusies darīšanās uz Cēsīm, bet vēlāk nolēmuši apciemot omītes draudzeni Gulbenē. Pie stūres bijusi pati Dace. Tad no zemes ceļa uz šosejas izbrauca kravas auto - šoferis vēlāk teiks, ka atteikušas bremzes. Dace atceras, ka centusies raut mašīnu malā, grāvī, tomēr smagā mašīna uztriekusies tieši virsū daudzkārt mazākajam un vieglākajam Audi. Viņa spējusi izkļūt no sadragātā spēkrata un centusies izcelt bērnus. "Cēlu vienu, nevarēju Denīzīti atāķēt, viņa vēl elpoja, skats bija ļoti drausmīgs tajā visā. Ja jāredz savi bērni tik sakropļoti..."

Avārijā bojā gāja Daces mamma un divi no četriem bērniem - pirmklasnieks Deniss un viņa 2004.gadā dzimusī māsa Denīze. Pastarītis Danils negadījumā ticis cauri ar lauztu roku, un nu ļoti baidās braukt ar auto. Uz bērnudārzu puisēnu nogādā skolas autobuss. Dace stāsta - dēlam tagad ir bail braukt ar viņu, bet pašai pie stūres jāsēžas, jo darbs atrodas padsmit kilometrus tālu. Auto šim nolūkam aizdevuši draugi.

Dace nu palikusi viena ar Danilu un lielo meitu, kura studē Rīgā. Vairs nav abu mazo ķiparu un omes, kura vienmēr sagaidījusi ar siltu māju un ēdienu. Vienā mirklī pusi no sešu cilvēku lielās ģimenes nācies apglabāt, vēsta LTV Aculiecinieks.

Portāls Diena.lv jau vēstīja, ka traģisko avāriju izraisījušajam kravas auto šoferim alkohola dēļ uz četriem gadiem bija liegts vadīt automašīnu.

Pēc notikušā apcietinātais šoferis tiesu gaida uz brīvām kājām, lai gan viņam piemērot policijas uzraudzība. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vai ticēt skaļiem virsrakstiem par slavenībām?

Ziņa par slavenības nāvi, aicinājums izlasīt rakstu par nepatikšanām, kas skārušas vienu vai otru sabiedrībā pazīstamu cilvēku, jau ilgstošu laiku ir neatņemama krāpniecisku kampaņu sastāvdaļa. Iemes...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas