Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Aviokompānijām iesaka neizmantot Afganistānas gaisa telpu

Tā kā Afganistānas gaisa telpas izmantošana rada draudus civilās aviācijas gaisa kuģiem, Civilās aviācijas aģentūra (CAA) iesaka Latvijas aviokompānijām neveikt lidojumus uz Afganistānas lidostām, kā arī neizmantot tās gaisa telpu pārlidojumiem uz citiem galamērķiem.

CAA aģentūru LETA informēja, ka tā ir veikusi pieejamās informācijas par situāciju Afganistānas gaisa telpā analīzi un konstatējusi, ka saistībā ar karadarbības krasu pastiprināšanos, pastāv augsts drošības apdraudējums civilās aviācijas gaisa kuģiem, kuri veic lidojumus uz Afganistānas lidostām vai šķērso Afganistānas gaisa telpu.

CAA nosūtījusi rekomendācijas vēstuli visām Latvijas aviokompānijām ar aicinājumu uz laiku atcelt plānotos lidojumus uz Afganistānas lidostām un atturēties no Afganistānas gaisa telpas šķērsošanas.

Aviokompānijām atļauts veikt Latvijas valstspiederīgo repatriācijas un evakuācijas reisus, iepriekš veicot drošības riska novērtēšanu lidojumam uz izvēlēto lidostu, kā arī veicot lidojuma saskaņošanu ar CAA.

Pasažieri, kuriem tuvākajā laikā bija plānoti lidojumi uz un no Afganistānas, aicināti sekot līdzi aktuālākajai informācijai aviokompāniju mājas lapās.

Jau ziņots, ka, noslēdzoties ASV un citu ārvalstu militāro kontingentu izvešanai no Afganistānas, talibi šomēnes izvērsa vispārēju uzbrukuma operāciju un īsā laikā savās rokās sagrābuši faktiski visu valsts teritoriju, bet svētdien viņu rokās krita arī Kabula.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas