Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

Bāliņa turpinās vadīt Informācijas un komunikācijas tehnoloģiju asociāciju

Signe Bāliņa atkārtoti ievēlēta par Latvijas Informācijas un komunikācijas tehnoloģiju asociācijas (LIKTA) prezidenti, aģentūru LETA informēja LIKTA pārstāvji.

Tāpat asociācijas valdē turpinās darboties līdzšinējie valdes locekļi Juris Binde, Eva Butāne, Uldis Dzenis, Mārtiņš Gataviņš, Elmārs Gengers, Juris Gulbis, Māra Jākobsone, Armands Magone, Toms Meisītis, Mikus Ozols, kā arī Renāte Strazdiņa, kas LIKTA valdē ievēlēta pirmo reizi. Vadību LIKTA ievēl uz diviem gadiem.

LIKTA kopsapulcē tika prezentēts un apstiprināts LIKTA valdes ziņojums par paveikto, kā arī noteiktas prioritātes turpmākajam asociācijas darbam. Biedru sapulce vienojās, ka viena no galvenajām prioritātēm būs datos balstītas sabiedrības un valsts attīstība, veicinot digitālo datu pieejamību un izmantošanu un datos balstītas sabiedrības iesaisti publiskās pārvaldības procesos, sekmējot datos un tehnoloģijās balstītu inovāciju attīstību un to komercializāciju.

LIKTA turpinās strādāt pie tā, lai uzlabotu un sakārtotu digitālo vidi ar mērķi veicināt tautsaimniecības attīstību. Lai to panāktu, plānots paplašināt sadarbību ar citu nozaru asociācijām un, izmantojot IKT risinājumus, celt kopējo valsts ekonomikas konkurētspēju. Plānots izveidot Biznesa digitalizācijas indeksu, kā arī sekmēt digitālo rēķinu ieviešanu. Sadarbībā ar Aizsardzības ministriju un "Cert.lv" tiks strādāts pie digitālās drošības attīstības, bet digitālo prasmju attīstīšanas jomā LIKTA turpinās koordinēt biedrorganizāciju apmācības, piesaistot Eiropas Savienības fondu līdzekļus, kā arī sadarbībā ar Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministriju (VARAM) un nozares partneriem turpinās organizēt E-prasmju nedēļu un mazo un mikrouzņēmumu IKT prasmju apmācības.

Kas attiecas uz izglītības nozari, LIKTA ir gatava aktīvai sadarbībai ar Izglītības un zinātnes ministriju (IZM) un Valsts izglītības satura centru (VISC), iesaistoties kompetenču pieejā balstīta vispārējās izglītības satura aprobācijā un ieviešanā, kā arī sekmējot digitālo kompetenču integrāciju pamatskolas un vidējās izglītības programmās. Asociācija arī turpmāk atbalstīs Latvijas 8.-12.klašu skolēnu komandas dalību programmēšanas olimpiādēs Baltijā un pasaulē, kā arī organizēs dažādas aktivitātes, lai stiprinātu jauniešu motivāciju izvēlēties IKT nozares profesijas.

LIKTA arī plāno iesaistīties uzlabojumiem publisko iepirkumu likumdošanā, zaļā publiskā iepirkuma regulējuma izstrādes un saimnieciski izdevīgākā piedāvājuma izvēles kritēriju izstrādes.

Asociācija turpinās aktīvi sekot Digitālā vienotā tirgus jautājumiem, kā arī sadarbosies ar atbildīgajām valsts institūcijām Latvijas pozīciju sagatavošanā IKT jomā Eiropas Komisijai un citām starptautiskām organizācijām. Neizpaliks arī sadarbība ar citu valstu IKT asociācijām, vēstniecībām un Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) pārstāvniecībām, lai paplašinātu LIKTA biedru eksporta iespējas.

LIKTA ir profesionāla nevalstiska organizācija, kas izveidota 1998.gadā un aptver visu Latvijas IKT nozari – informācijas tehnoloģijas un programmatūras jomu, telekomunikācijas un pakalpojumu sektoru. LIKTA mērķi ir veicināt informācijas sabiedrības attīstību, IKT izglītības pilnveidi un nozares izaugsmi Latvijā. LIKTA apvieno nozares organizācijas un uzņēmumus, kā arī individuālos biedrus un citas asociācijas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas