Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Balsojuma priekšvakarā neskaidrība par Kušnera nākotni Latvijas Bankā

Pirms ceturtdien gaidāmā balsojuma Saeimā joprojām saglabājas neskaidrība par Edvarda Kušnera atkārtotas apstiprināšanas iespējām Latvijas Bankas padomes locekļa amatā.

Partijas Vienotība Saeimas frakcija atbalstīs Kušnera atkārtotu apstiprināšanu amatā, jo situācijā, kad Latvijas Bankas prezidents Ilmārs Rimšēvičs ir ierobežots veikt savus pienākumus, centrālās bankas padomei jāstrādā pilnā sastāvā, aģentūrai LETA norādīja frakcijas vadītājs Hosams Abu Meri.

Jau iepriekš Latvijas Reģionu apvienības un partijas No sirds Latvijai vadība pauda, ka abu politisko spēku deputāti arī atbalstīs Kušnera kandidatūru.

Partijas Saskaņa deputātiem nav paredzēts obligāts balsojums šajā jautājumā. Frakcijas vadītājs Jānis Urbanovičs balsos pret izvirzīto pretendentu, jo situācijā, kad Latvijas finanšu sektorā ilgāku laika pastāv "šmuce pa pasauli", esot vēlama Latvijas Bankas padomes un Finanšu un kapitāla tirgus komisijas vadības atkāpšanās. Politiķim neesot personīgu pretenziju pret Kušneru, bet Urbanovičs uzskata, ka abu institūciju vadībai jāuzņemas atbildība par notiekošo.

Iepriekš Zaļo un zemnieku savienības vadība norādīja, ka frakcija neatbalstīs Kušnera kandidatūru.

Savukārt nacionālā apvienība Visu Latvijai!-Tēvzemei un brīvībai/LNNK par nostāju šajā jautājumā lems ceturtdien pirms gaidāmā balsojuma, aģentūrai LETA pastāstīja politiskā spēka priekšsēdētāja vietnieks Gaidis Bērziņš.

Kā ziņots, Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas vairākums 17. maijā nolēma nerekomendēt Saeimai uz vēl vienu pilnvaru termiņu amatā apstiprināt Latvijas Bankas padomes locekli Kušneru, kurš šos pienākumus veic kopš 2012. gada.

Latvijas Bankas preses sekretārs Jānis Silakalns aģentūrai LETA, atbildot uz jautājumu par tālāko rīcību saistībā ar padomes locekļa iecelšanu, norādīja, ka par Kušnera pārvēlēšanu amatā vēl lems Saeima. "Latvijas Banka cer uz pozitīvu parlamenta balsojumu," sacīja Latvijas Bankas pārstāvis.

Top komentāri

Satversmes tiesā viņš murgoja
S
Satversmes tiesā Kušners vai nu murgoja vai blefoja, uzrādot nepatiesu piespiedu nomas peļņas rādītāju. Tādiem nevajadzētui atrasties bankas padomē
Normunds Šlitke
Uzskatu, ka Kušnera kunga šogad teiktais Satversmes tiesā lietā nr. 2017-17-01 liecina par ekonomikas pamatu (mikroekonomikas) zināšanu neesamību un paša zināmu atrautību no realitātes. Arī par zināmu ētikas trūkumu, piemēram, norādot, ka ebrejietei Soņai Traubei, kuras vecākus Holokaustā nogalināja vācu karavīri, nauda būtu jāiegulda Vācijas valdības obligācijās, jo uz lielākiem ienākumiem viņa nevar cerēt (nemāk?) Neapšaubāmi Kušnera kungs ir labs vai pat lielisks orators un, visticamāk, arī neslikts jurists. Vienlaikus pārcentība un iztapība KNAB acīmredzami nelikumīgo rīkojumu izpildē (šaubos, ka Kušnera k-gam ir kompetence lemt jautājumu par LB prezidenta Rimševica atstādināšanu, algas viņam nemaksāšanu, kas, manuprāt, ir vien Saeimas kompetencē) rada šaubas par viņa piemērotību šim augstajam amatam.
VVZ
V
Augstas raudzes speciālisti ir vajadzīgi privātbiznesā. Lai nu šis speciālists dodas šajā virzienā un parāda savas superspējas un varēšanu!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Likumprojekts ignorē vietējos uzņēmējus

Par zaļās politikas nozīmi transporta jomā un valdības līdzšinējo politiku Guntars Gūte sarunājas ar Latvijas Biodegvielas un bioenerģijas asociācijas (LBBA) valdes locekli Induli Stikānu .

KNAB un SAB neesot saņēmis nevienu iesniegumu no Kadžuļa

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) līdz šim nav saņēmis nevienu iesniegumu no uzņēmēja Renāra Kadžuļa vai kādas citas personas saistībā ar iespējamu 2014.gada Saeimas vēlēšanu rezultāt...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas