Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Otrdiena, 7. maijs
Henrijs, Jete, Henriete, Enriko

Baltijā sāk koriģēt Volkswagen un Audi dīzeļdzinēju izmešus

Volkswagen Audi sāk īstenot koriģējošus pasākumus dīzeļdzinējiem Baltijas valstīs un galveno uzmanība veltīs tam, lai dzinēju koriģējošie pasākumi nekaitētu klientam, aģentūru LETA informēja uzņēmumā.

Lai pasākumu īstenošana noritētu veiksmīgi, problēmas skartie automobiļu modeļi ir iedalīti vairākās grupās. Tiek plānots arī atjaunināt 1,2 litru, 1,6 litru un 2,0 litru EA189 dzinēju programmatūru. Tam paredzētais laiks neaizņems vairāk par pusstundu. 1,6 litru dzinējam gaisa masas mērītāja priekšā tiks uzstādīts plūsmas pārveidotājs, kas aizņems mazāk par 45 minūtēm, ieskaitot programmatūras atjaunināšanu.

Pēc tehnisko pasākumu īstenošanas automobiļi atbildīs piemērotajiem izmešu standartiem, un mērķis ir to panākt, neietekmējot dzinēja jaudu, degvielas patēriņu vai veiktspēju.

Klientu ērtībām ir izveidota īpaša tīmekļa vietne, kur visi Volkswagen un Audi klienti var paši pārliecināties, vai viņu automobili skārusi dīzeļdzinēju problēma. Vietnē http://recall.volkswagen.lv un http://recall.audi.lv ir iespējams ievadīt automobiļa identifikācijas numuru, lai iegūtu precīzu informāciju. Turklāt automobiļu īpašniekiem būs pašiem jāpiesaka tikšanās ar sevis izvēlēto Volkswagen/Audi partneri, lai viņu automobilim tiktu īstenoti tehniskie risinājumi. Koriģējošo pasākumu īstenošana notiks visa 2016.gada laikā.

Šobrīd ir sākusies Volkswagen Amarok 2,0 TDI dzinēja atsaukšana. Šīs jaunās dzinēja vadības programmatūras uzstādīšana nozīmē to, ka Amarok atbilst ES5 izmešu standarta prasībām. Volkswagen mērķis joprojām esot nodrošināt, ka šie pasākumi neietekmē problēmas skarto automobiļu degvielas ekonomiju, veiktspēju, CO2 vai trokšņa emisiju apjomus. Amarok gadījumā Vācijas Federālā autotransporta pārvalde ir apstiprinājusi, ka šis mērķis ir pilnībā sasniegts.

Pēc dažām nedēļām papildus Passat modeļiem tiks īstenoti koriģējošie pasākumi arī citiem 2,0 TDI dzinējiem. Problēmas skarto 1,2 litru dzinēju korekcija paredzēta otrā ceturkšņa beigās. Noslēdzot atsaukšanas procesu, 2016. gada trešā ceturkšņa laikā pasākumi tiks īstenoti automobiļiem ar 1,6 litru dzinēju.

Automobiļi ir tehniski droši un braukšanai piemēroti, tie var piedalīties ceļu satiksmē bez ierobežojumiem, uzsver kompānijā.

Kā ziņots, Volkswagen pērn septembra beigās izraisīja globālu skandālu, kad uzņēmums atzina, ka pasaulē līdz pat 11 miljoniem automašīnu aprīkoti ar konkrētu dīzeļdzinēju tipu, kuriem uzstādīta kaitīgo izmešu falsificēšanas programmatūra.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas