Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Baltijas jūras Kurzemes piekrastē sākas mācību Namejs 2018 aktīvā fāze

Baltijas jūras Kurzemes piekrastē sākusies lielāko militāro mācību “Namejs 2018” aktīvā fāze, kurā piedalās Latvijas un Lietuvas Jūras spēki, portālu Diena.lv informēja Aizsardzības ministrijā.

"Mācību aktīvās fāzes norise ne tikai uz sauszemes - lauka taktiskajās mācības, bet arī Baltijas jūrā un Latvijas gaisa telpā ir unikāla iespēja pārbaudīt Nacionālo bruņoto spēku visu vienību gatavību visaptveroši reaģēt uz jebkādu mūsdienu apdraudējumu, un ir nozīmīgs pienesums ne tikai Latvijas, bet arī visa Baltijas reģiona drošības stiprināšanā," norāda Nacionālo bruņoto spēku komandieris Leonīds Kalniņš.

Jau ziņots, ka no 20.augusta līdz 2.septembrim visā Latvijā notiek līdz šim lielākās militārās mācības Namejs 2018, lai pārbaudītu un pilnveidotu Nacionālo bruņoto spēku gatavību izvērsties valsts aizsardzības uzdevumu izpildei kā patstāvīgi tā arī kolektīvās aizsardzības sistēmas ietvaros.

Mācībās piedalās vairāk nekā 10 000 dalībnieku – Latvijas un sabiedroto spēku karavīri un zemessargi, rezerves karavīri, brīvprātīgie rezervisti, Aizsardzības ministrijas darbinieki un Iekšlietu ministrijas struktūru personāls – policisti un robežsargi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

NA neatbalstīs Braži ārlietu ministres amatam

Opozīcijā esošā Nacionālā apvienība (NA) neatbalstīs diplomātes Baibas Bražes apstiprināšanu ārlietu ministres amatā, aģentūrai LETA pēc abu pušu tikšanās pauda NA priekšsēdētājs Raivis Dzintars.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas