Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 9. maijs
Klāvs, Einārs, Ervīns

Baltkrievijas helikopters Valdgalē nav ieradies, dzēšana no gaisa šobrīd nenotiek

Lai gan bija plānots, ka trešdien apjomīgā kūdras purva ugunsgrēka dzēšanā Valdgales pagastā iesaistīsies helikopters no Baltkrievijas, tas tomēr nav noticis, vēsta Latvijas televīzija.

"Baltkrievijas helikopters nav ieradies Latvijā, joprojām norit organizatoriskais darbs un formalitāšu kārtošana, lai [helikopters] varētu izlidot uz Latviju un iesaistīties dzēšanas darbos," LTV norādīja Valsts Ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) pārstāve Inta Palkavniece. Šobrīd ugunsgrēka dzēšana no gaisa nenotiek.

Jau vēstīts, ka piedāvājumu nosūtīt helikopterus uz Latviju izteikusi kāda Vācijas kompānija.

Netālu no ugunsgrēka vietas esošajā Stiklu ciemā iedzīvotāji vēl neatgriežas uz palikšanu, vien paņem kādas sadzīves lietas vai apkopj mājdzīvniekus, dārzus. 

Ugunsgrēka kopējā platība ir nedaudz pieaugusi, tomēr tas noticis ugunsdzēsēju glābēju rūpīgi uzmanītā perimetra iekšienē. Dažviet liesmas atnākušas līdz perimetram, bet glābēji neļauj tām izlauzties un izplatīties tālāk. Gruzdēšana kūdras purvā turpinās un tiek prognozēts, ka pilnībā ugunsgrēku būs iespējams likvidēt vien rudens lietavu laikā.

Top komentāri

nātre
n
vadībai nav laika organizēt dzēšanu, jo ir svarīgākas lietas, jāapkaro Kaimiņš lai netiek ievēlēts.
sdasd
s
cik nožēlojama ir valsts valdība, kuras valsts ir atkarīga no citas valsts viena suu...a helikoptera. bet visādien parex un liepājas metalurgiem valdībai naudas pietiek.
igor
i
sausmas kurzeme deg! Kapec neprasat palidzibu?! Kriviejai ir gan lidzmasinas gan helikopteri gan liela pieredze! Sajuta ka tas nevienam nerup... lai paliek novartaa un taa pamazam taada attieksme pret daudz ko izplatas visaa valstii...
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Politiķi aizvien nevar iziet no savas orbītas

Par valsts uzdevumiem ekonomikas sekmēšanā un joprojām milzīgo birokrātijas slogu Guntars Gūte sarunājas ar Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras prezidentu Aigaru Rostovski.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas