Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +6 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Baņķiera Kargina jaunākais brālis pieteicis maksātnespēju, deklarējot 400 eiro ikmēneša ienākumus

Bijušā Parex bankas vadītāja Valērija Kargina jaunākais brālis Vadims Kargins šī gada 26.septembrī iesniedzis tiesai maksātnespējas pieteikumu un 4.oktobrī ir sākts Kargina maksātnespējas process, liecina Maksātnespējas administrācijas informatīvajā sistēmā pieejamā informācija.

Par Vadima Kargina maksātnespējas procesa administratoru iecelts Romāns Žeglovs, kurš agrāk pārvaldījis SIA KMM Metāls un SIA Krievu radio Rīga maksātnespējas procesus.

Vadima Kargina kopējās parādsaistības pret AS Reverta veido 897 838 eiro, norādīts tiesas spriedumā par maksātnespējas procesa sākšanu. Reverta parādu portfeli šī gada vasarā iegādājās SIA Gelvora, liecina aģentūras LETA arhīva informācija. Tādēļ faktiskais parāds Vadimam Karginam ir pret uzņēmumu Gelvora, kam pieder visas Reverta uzņemtās parādsaistības. Reverta pārstāve aģentūrai LETA nevarēja komentēt, vai Vadima Kargina parādsaistības ir saistītas ar Parex banku.

Patlaban Vadima Kargina ienākumus veido tikai algots darbs uzņēmumā SIA Ērgļu ligzda, kurā viņš strādā kopš šī gada 3.jūlija, mēnesī saņemot vidēji 400 eiro, norādīts tiesas spriedumā.

Vadims Kargins ir vienīgais īpašnieks kompānijām SIA Lielupes skati un SIA Kleistu pakaviņš, kā arī 76% īpašnieks kompānijā SIA Četrikanams, taču visu šo triju kompāniju darbība ar Valsts ieņēmumu dienesta lēmumu ir izbeigta un sākti likvidācijas procesi. Lielupes skati un Četrikanams ir aktīvas komercķīlas, kuru kopējā maksimālā nodrošinājuma summa pārsniedz vienu miljonu eiro, liecina Firmas.lv dati.

2003.gadā Kargins nonāca mediju redzeslokā, jo Valsts policija viņu aizturēja par heroīna glabāšanu, taču viņam tika piemērots ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis, liecina aģentūras LETA arhīvā pieejamā informācija.

2011.gadā arī baņķiera Valērija Kargina vecākais brālis Georgijs Kargins uzsāka maksātnespējas procesu, kurš tika izbeigts 2015.gadā, liecina Firmas.lv pieejamā informācija.

Top komentāri

Joptrs
J
Tauta visu samaksās, kur liksies???
voo
v
nelietis .
Pliners
P
Kā tad. Tas iespējams tikai BRĪVĀ LATVIJĀ, kur visi Sorosa dvēseles radinieki-lielzagļi ir nabagi ,bet dzīvo kā mijonāri.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Likumprojekts ignorē vietējos uzņēmējus

Par zaļās politikas nozīmi transporta jomā un valdības līdzšinējo politiku Guntars Gūte sarunājas ar Latvijas Biodegvielas un bioenerģijas asociācijas (LBBA) valdes locekli Induli Stikānu .

KNAB un SAB neesot saņēmis nevienu iesniegumu no Kadžuļa

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) līdz šim nav saņēmis nevienu iesniegumu no uzņēmēja Renāra Kadžuļa vai kādas citas personas saistībā ar iespējamu 2014.gada Saeimas vēlēšanu rezultāt...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas