Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +22 °C
Skaidrs
Svētdiena, 16. jūnijs
Justīne, Juta

Baņķieris: Skolu skaits ir jāsamazina četras reizes

Skolu skaits Latvijā ir jāsamazina četras reizes, laikrakstam Diena paudis ieguldījumu brokeru sabiedrības Prudentia investīciju baņķieris Ģirts Rungainis.

Ģ.Rungainis norādīja, ka patlaban Latvijā ir ap 900 skolu un pērn valstī piedzima aptuveni 18-19 tūkstoši bērnu. "Tas nozīmē, ka pēc sešiem septiņiem gadiem mums klasē būs 20 bērnu. Tā nevar!" uzsvēra baņķieris.

Uz jautājumu, vai cilvēki nepārcelsies uz Rīgu un lauki nepaliks tukši, baņķieris skaidroja, ka "visi nesaplūdīs", tomēr jāpieņem, ka "depopulācija un urbanizācija ir realitāte" un tas ir nepaturami.

"Jo augstas kvalitātes ekonomiku Latvijā var radīt tikai Rīgā. Protams, lietas notiek un notiksies arī citās lielākajās pilsētās - Daugavpilī, Valmierā, Liepājā, Ventspilī -, pat ja citiem neņems nost šīs pilsētas labā, kā to dara Lembergs," stāstīja Ģ.Rungainis.

Viņš piebilda, ka jau tagad "Rīgā ir 60-70% Latvijas ekonomikas". Baņķieris minēja piemēru par Zviedriju, kur cilvēki sākumā pārcēlās uz pilsētām, nopelnīja līdzekļus un tad domāja par "otrajām mājām un sāka ieguldīt atpakaļ".

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas