Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +22 °C
Skaidrs
Sestdiena, 1. jūnijs
Mairita, Bernedīne, Biruta

Banku sektora peļņa līdz augustam sasniegusi 112,8 miljonus latu

Augusta beigās banku sektora gūtās peļņas apmērs astoņos mēnešos sasniedza 112,8 miljonus latu. Pērn attiecīgā periodā bankas strādāja ar zaudējumiem 299,2 miljonu latu apmērā, portālu Diena.lv informēja Finanšu un kapitāla tirgus komisijas pārstāve Anna Dravniece.

Ar peļņu šajā periodā strādāja 15 Latvijas bankas un piecas ārvalstu banku filiāles.

Banku sektora likviditātes rādītājs ir paaugstinājies un augusta beigās tas bija 60%. Kopš šā gada sākuma kapitālu palielinājušas septiņas bankas kopumā par 27,6 miljoniem latu un banku sektora apmaksātais pamatkapitāls augusta beigās sasniedza 1 925,3 miljonus latu.

Banku piesaistīto noguldījumu atlikums augustā audzis par 3,3% jeb 354,5 miljoniem . Augusta beigās noguldījumu atlikums Latvijas banku sektorā sasniedza 11,2 miljardus latu.

Banku sektorā kopumā augustā no jauna izsniegti 8 700 kredītu 153 miljonu latu apmērā, savukārt kopš gada sākuma no jauna izsniegti 113 000 kredītu par kopējo summu 830 miljoni latu. Latvijas nefinanšu uzņēmumu attīstībai piešķirti 363,4 miljoni latu , 66,4 miljoni latu - Latvijas finanšu uzņēmumiem, 100 miljoni latu - rezidentu mājsaimniecībām, savukārt 297,4 miljoni latu - nerezidentiem.

Kopš gada sākuma banku sektora kredītportfelis kopumā sarucis par 6,1% jeb 874 miljoniem latu un augusta beigās bija 13,5 miljardi latu.

Palielinājies kredītu bez maksājumu kavējuma īpatsvars un augusta beigās bez maksājumu kavējuma bija 73,3% no banku izsniegtajiem kredītiem. Jau ceturto mēnesi pēc kārtas samazinājās kopējais kavēto kredītu atlikums un kopš aprīļa beigām tas kopumā sarucis par 4,8% jeb 180,8 miljoniem latu. Kredītos ar maksājumu kavējumu straujāk sarūk korporatīvo klientu kredītportfelis, savukārt mājsaimniecībām izsniegto kredītu kvalitāte joprojām ir diezgan nestabila un augusta beigās no mājsaimniecībām izsniegto kredītu atlikuma 30,8% bija ar maksājumu kavējumu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas