Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Barikāžu laika 21. gadadienas piemiņas pasākumi

Pieminot 21. gadadienu kopš barikāžu laika notikumiem, šodien pie Brīvības pieminekļa un barikāžu upuru piemiņas akmeņiem Bastejkalnā nolika ziedus virkne valsts augstāko amatpersonu - Valsts prezidents Andris Bērziņš, premjers Valdis Dombrovskis, Saeimas spīkere Solvita Āboltiņa, kā arī NATO ģenerālsekretārs Anderss Fo Rasmusens, kurš piektdien atradās vizītē Latvijā.

Ar ziediem rokās pie pieminekļa devās arī Saeimas deputāti, Rīgas mērs un vicemērs, kā arī liels skaits diplomātiskā korpusa pārstāvju un dažādas sabiedriskas organizācijas.

Pēc ziedu nolikšanas pie Brīvības pieminekļa amatpersonas un diplomāti apmeklēja barikāžu upuru piemiņas akmeņus Bastejkalnā, pie kuriem stāvēja godasardze un dega svecītes. Pie akmeņiem atradās arī vairāku 1991.gada janvāra apšaudēs bojāgājušo tuvinieki.

Pēc tam sekoja tradicionālā ikgadējā tikšanās ar barikāžu laika žurnālistiem, kurā piedalīties bija aicināti gandrīz 140 žurnālisti, kas 1991.gadā aktīvi iesaistījās barikāžu laika notikumu atspoguļošanā. Godinot mūsu valsts neatkarības aizstāvjus, pie Saeimas nama šodien arī tika iedegts ugunskurs.

1991.gada 13.janvāra naktī padomju armijas tanki aplenca Lietuvas Augstākās padomes ēku, ieņēma Lietuvas televīziju un telegrāfu, sadursmēs nogalinot 14 cilvēku. Latvijā Tautas frontes priekšsēdētājs radio uzrunā aicināja cilvēkus aizsargāt stratēģiski svarīgos objektus.

Janvāra notikumi Latvijā kulmināciju sasniedza 20.janvārī, kad OMON iebruka Latvijas Iekšlietu ministrijas ēkā. Uzbrukuma laikā Bastejkalnā tika nogalināti milicijas leitnants Vladimirs Gomonovičs, inspektors Sergejs Konoņenko, režisors un kinooperators Andris Slapiņš, skolnieks Edijs Riekstiņš. Sašauts tika arī operators Gvido Zvaigzne, kurš no gūtajiem ievainojumiem mira 5.februārī.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas