Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Bauskas novadā izsludināts brīdinājums par augstu ūdens līmeni

Ledus iešanas un gaidāmā atkušņa dēļ Bauskas novadā prognozēta palieņu un citu zemāko vietu applūšana, tādēļ Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs izsludinājis dzelteno brīdinājumu.

Lielupē pie Mežotnes trešdien novērotas krasas ūdens līmeņa svārstības. Plkst.12 ūdens līmenis bija 3,46 metri virs novērojumu stacijas nulles punkta - aptuveni 30 centimetrus zem pagājušās nedēļas maksimuma.

Lielupē pie Staļģenes un Jelgavas, kā arī Mūsā pie Bauskas pagaidām turpinās ūdens līmeņa pazemināšanās.

Arī citās Latvijas upēs ūdens līmenis galvenokārt pazeminās, atsevišķos posmos tas paaugstinās saistībā ar ledus veidošanos un iešanu.

Hidrologi prognozē, ka tuvākajā diennaktī valsts rietumu un centrālās daļas upēs, bet piektdien arī Austrumlatvijas upēs ūdens līmenis sāks paaugstināties.

Jau ziņots, ka ceturtdien un naktī uz piektdienu gaisa temperatūra pakāpsies līdz +3..+7 grādiem, daudzviet pārspējot 13. un 14.janvāra siltuma rekordu. Pūtīs brāzmains rietumu vējš. Piektdienas rītā Latviju no ziemeļiem šķērsos aukstā atmosfēras fronte, kas atnesīs nokrišņus, aiz frontes vējš iegriezīsies no ziemeļrietumiem un uzspīdēs saule.

Vēja ātrums brāzmās piektdien sasniegs 17-22 metrus sekundē, piekrastē gaidāmas brāzmas līdz 25 metriem sekundē. Gaidāmi nelieli vēja postījumi. Ūdens līmenis Rīgā un citviet Vidzemes piekrastē vējuzplūdu dēļ paaugstināsies aptuveni par metru.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Piektdien Latviju turpinās šķērsot nokrišņu zona

Piektdien Latviju turpinās šķērsot nokrišņu zona, debesis klās mākoņi un teritorijas lielākajā daļā palaikam līs, bet pēcpusdienā no dienvidrietumiem debesis sāks skaidroties un arī nokrišņi mitēsies,...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas