Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +19 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Bēgļus atbrīvos no valsts nodevas par ceļošanas dokumenta un uzturēšanās atļaujas izsniegšanu

Valdība otrdien atbalstīja grozījumus noteikumos, kas paredz bēgļa vai alternatīvo statusu ieguvušas personas atbrīvot no valsts nodevas par ceļošanas dokumenta un uzturēšanās atļaujas izsniegšanu.

Iekšlietu ministrija (IeM) gan norāda, ka jaunā kārtība attieksies tikai uz tiem gadījumiem, kad ārvalstnieki šos dokumentus saņems pirmo reizi.

Aptaujājot bēgļus un alternatīvo statusu ieguvušās personas, ministrija secinājusi, ka lielākā daļa personu pēc bēgļa vai alternatīvā statusa iegūšanas saskaras ar problēmām iegūt naudu valsts nodevas par ceļošanas dokumenta un uzturēšanās atļaujas izsniegšanu samaksai, kas savukārt paildzina šo dokumentu saņemšanas laiku un personu uzturēšanās laiku patvēruma meklētāju izmitināšanas centrā, kā arī var radīt citus riskus.

Turklāt minēto dokumentu noformēšanai ir būtiska nozīme tālākām personas iespējām integrēties sabiedrībā, reģistrēties Nodarbinātības valsts aģentūrā, sākt darba attiecības un piedalīties sociālekonomiskās iekļaušanas pasākumos, kā arī uzsākt patstāvīgu dzīvi ārpus patvēruma meklētāju izmitināšanas centra vai Valsts robežsardzes patvēruma meklētāju izmitināšanas telpām, norāda IeM.

Personu apliecinošs dokuments ir nepieciešams arī, lai atvērtu privāto bankas kontu, kas ir viens no nosacījumiem pabalsta bēgļiem un personām ar alternatīvo statusu saņemšanai, kā arī patstāvīgas dzīves uzsākšanai.

Top komentāri

nu nu
n
valdība - valsts nodevēji un noziedznieki, kas izvērš genocīdu pret pašu tautu. kādā sakarā bēgļiem atvieglojumi? ja var sadzīt rokā 30 000 un vēl 2 reizes (tarika ģimene) lai nokļūtu eiropā, tad arī naudu valsts nodevai var atrast. ja bēgļiem piešķir atvieglojumus, viņiem jāuzliek par pienākumu strādāt vietās, kur trūkst darbaroku - kaut vai lauksaimniecībā. un treškārt, pietiek dirst (atvainojos) par integrāciju. bēglis (!) NAV jāintegrē, bēglis ir uz laiku un tikko viņa valstī iestājas miers, ir nosūtāms mājā!!!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas