Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā -2 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Behmane neizpratnē par savu pārcelšanu kvalifikācijai neatbilstošā amatā

Bijusī Veselības ekonomikas centra (VEC) direktore Daiga Behmane ir neizpratnē par Veselības ministrijas (VM) lēmumu pēc rājiena izteikšanas pārcelt viņu Valsts tiesu medicīnas ekspertīzes centra (VTMEC) direktores amatā, jo uzskata, ka viņai nav šim amatam piemērotas kvalifikācijas.

Behmane norādīja, ka vēl nav iepazinusies ar VM dienesta izmeklēšanas slēdzienu, bet piedāvājums vadīt VTMEC, paredzot vienlaicīgi būt arī par valsts galveno tiesu medicīnas ekspertu, līdz ar to ir neatbilstošs viņas kvalifikācijai, jo viņa ir ekonomiste, nevis ārste.

VM preses sekretārs Oskars Šneiders savukārt paskaidroja, ka VM jūlijā pārveidojusi Valsts tiesu medicīnas ekspertīzes centru par valsts civiliestādi, nodalot administratīvās funkcijas, kas būs jaunā direktora pienākumos, un tiesu medicīnas ekspertīzes funkcijas, kas būs profesionāļu pārziņā.

Līdz ar to Behmanes pārziņā būtu VTMEC administratīvās funkcijas un nebūtu jāpilda valsts galvenā tiesu medicīnas eksperta pienākumi ‒ tos turpinās pildīt iepriekšējā VTMEC direktore Velta Volksone, kas pirms reformas šo amatu ieņēma reizē ar valsts galvenā tiesu medicīnas eksperta amatu.

Behmane sacīja, ka vispirms vēlas iepazīties ar VM rīkojumu un dienesta izmeklēšanas slēdzienu un tikai tad pieņems lēmumu, kā tālāk rīkoties.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas