Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Belēvičs plāno nepārslēgt līgumus ar ārstiem, kas neievēro ētikas normas

Ceturtdien veselības ministrs Guntis Belēvičs (ZZS), tiekoties ar Latvijas Ģimenes ārstu asociācijas un Latvijas Lauku ģimenes ārstu asociācijas pārstāvjiem, norādīja, ka tiek vērtēta iespēja nepārslēgt līgumu par valsts apmaksātās aprūpes sniegšanu ar tiem ārstiem, kuri atklāti pārkāpj ārsta ētiku, informē Veselības ministrijas pārstāvis Oskars Šneiders.

Pārrunājot jautājumus par plašsaziņas līdzekļos izskanējušo žurnālistu veikto eksperimentu, kā atsevišķi ģimenes ārsti izrakstījuši nepamatotas darba nespējas lapas, veselības ministrs aicinājis asociācijas būt aktīvām un kritiskām pret saviem biedriem, kuru rīcība ir negodprātīga un pārkāpj ārsta ētikas normas.

Arī ģimenes ārstu asociāciju pārstāvji bija līdzīgās domās - nelikumību pieļaušana ir nosodāma -, tādēļ asociāciju kopsapulcēs šim jautājumam tikšot pievērsta īpaša uzmanība, norādīja Šneiders.

Tāpat tikšanās laikā tika pārrunāti jautājumi par nepieciešamību pilnveidot valstī noteikto kārtību saistībā ar darba nespējas lapu izsniegšanu un pārskatīt ģimenes ārstu prakšu darba kvalitātes kritērijus.

Belēvičs arī aicinājis ģimenes ārstu asociācijas iesaistīties šī jautājuma sakārtošanā, definējot ģimenes ārstu prakšu grupas atbilstoši reģistrēto pacientu struktūrai un nosakot katrai grupai izpildāmos kvalitātes kritērijus, balstot tos uz pašreizējo sistēmu.

Kā aģentūrai LETA skaidroja Šneiders, kritēriju pārskatīšana nozīmētu vairāku savstarpēji salīdzināmu ģimenes ārstu prakšu grupu definēšanu.

To nepieciešams darīt, jo ārstu prakses atšķiras, piemēram, pie viena ģimenes ārsta ir vairāk onkoloģijas slimnieku, bet pie cita nē, skaidroja Šneiders.

Tāpat varētu tikt veidota sadarbība starp ģimenes ārstu praksēm. Šneiders stāstīja, ka ģimenes ārstu kopprakšu izveide nodrošinātu, ka ārsti pacientiem būtu pieejamāki arī vakaros, brīvdienās vai ārsta atvaļinājuma laikā. Šādi katrs pacients zinātu, kur vērsties, ja nevar sazināties ar savu ģimenes ārstu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas