Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 18. maijs
Inese, Inesis, Ēriks

Bērnu slimnīcas ārkārtas gadījumiem ziedoti 113 639 eiro

Bērnu slimnīcas ārkārtas gadījumu apmaksāšanai, tostarp neatliekamas medicīniskās palīdzības nodrošināšanai ārpus Latvijas, labdarības akcijas ietvaros saziedoti 113 639 eiro, informē Bērnu slimnīcas fonds.Ik gadu Bērnu slimnīcas fonds no līdzekļiem, kas paredzēti ārkārtas gadījumiem, palīdz Bērnu slimnīcas pacientiem saņemt neatliekamu medicinīsku palīdzību ārpus Latvijas, jo viņu veselībai nepieciešamās medicīniskās manipulācijas mūsu valstī netiek veiktas.

Lai palīdzētu uzkrāt līdzekļus un nodrošināt, ka visi bērni, kuri nonākuši ārkārtas situācijā, varētu saņemt atbalstu un nokļūt ārvalstu klīnikā, Bērnu slimnīcas fonds kopš pagājušā gada jūnija organizēja labdarības akciju, kas noslēdzās šī gada 7.janvārī. Akcijas ietvaros Bērnu slimnīcas ārkārtas gadījumiem ziedoti 113 639,43 eiro.Labdarības akcijā kā pirmie atbalstītāji iesaistījās SIA Izdevniecība Dienas žurnāli lasītāji, iegādājoties Sestdiena, Una, Veselība, Ilustrētā zinātne vai kādu citu no izdevniecības žurnāliem laika periodā no jūlija līdz septembrim, un kopā saziedojot 14 842,80 eiro.

Jau oktobrī akcijā iesaistījās Rimi un Supernetto klienti visā Latvijā, un laikā no 1.oktobra līdz 11.novembrim ārkārtas gadījumiem ziedoja 22 855,54 eiro. Ziemassvētku laikā akcijā iesaistījās tirdzniecības centrs Galerija Centrs, izveidojot īpašu svētku egli un izvietojot ziedojumu stendu, kur varēja ne tikai ziedot, bet arī iegūt vairāk informācijas par ārkārtas gadījumiem un bērniem nepieciešamo palīdzību. Acijā iesaistījās ne tikai veikala klienti, bet arī vairāki Galerija Centrs nomnieki.

Labdarības projekta ietvaros tika izveidota mājas lapa www.arkartasgadijumi.lv, kur vēl joprojām var uzzināt vairāk par ārkārtas gadījumiem un pacientiem, kuriem fonds jau ir sniedzis palīdzību.

Situācijās, kuras Bērnu slimnīcā dēvē par ārkārtas gadījumiem, ir jāreaģē ļoti operatīvi, nodrošinot bērnam iespēju saņemt medicīnisko palīdzību, visbiežāk, kādā no Eiropas klīnikām. Bērnu slimnīcas ārsti sazinās ar saviem ārvalstu kolēģiem un organizē bērna ārstniecības procesu, savukārt Bērnu slimnīcas fonds uzņemas rūpes par bērna un viena no vecākiem, kā arī atsevišķos gadījumos donora un pavadošā ārsta transportēšanu un uzturēšanos konkrētajā klīnikā. Fonds sedz visus nepieciešamos izdevumus, kas nav saistīti ar tiešajām ārstēšanās izmaksām -  pārlidojumus, analīzes un slimības diagnostiku, atsevišķu medikamentu iegādi, ja to nekompensē valsts, kurjerpasta pakalpojumus analīžu nogādāšanai laboratorijā, kā arī bērna pavadošās personas, visbiežāk vecāka uzturēšanās izdevumumus bērna ārstēšanās laikā.

Atkarībā no nepieciešamās palīdzības un slimības smaguma, viena ārkārtas gadījumā nokļuvuša pacienta ārstēšanai Fonds piešķir sākot no 300 līdz 5000 eiro un vairāk. Ja bērnam ārstniecības procesa uzsākšanai Bērnu slimnīcā nepieciešams ārpus Latvijas veikt tikai analīzes vai diagnostiku, tad izmaksas ir zemākas. Turpretim, ja nepieciešama, piemēram, aknu transplantācija, tad izmaksas var pat pārsniegt 5000 eiro,  jo uzturēšanās laiks klīnikā ir aptuveni 3 mēneši, un arī vēlāk bieži vien ir nepieciešams veikt vairākas pārbaudes pie ārvalstu klīnikas speciālistiem.  

Bērnu slimnīcas fonds savas darbības laikā Bērnu slimnīcas pacientiem ārkārtas gadījumos palīdzējis vairāk nekā 70 bērniem visā Latvijā. 2014. gada laikā, pateicoties ziedotāju atbalstam, palīdzība sniegta 30 ģimenēm.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Latvija paliek tukša

Valsts iedzīvotāju skaita kritums 34 gadu laikā par teju 30% ir satraucošs fakts.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas