Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 13. maijs
Ira, Iraīda, Irēna, Irina

Bērziņš: Lēmums likvidēt Latvijas Krājbanku bija pareizs

Lēmums neglābt grūtībās nonākušo AS Latvijas Krājbanka (Krājbanka) bija pareizs, trešdien žurnālistiem atzina valsts prezidents Andris Bērziņš.

Šādus secinājumus Valsts prezidents izdara, izanalizējot visu informāciju, kura viņam patlaban ir pieejama. Bērziņš arī norādīja, ka to, cik šis lēmums bijis pareizs, parādīs turpmākais bankas likvidācijas process.

Arī premjers Valdis Dombrovskis pēc tikšanās ar Valsts prezidentu norādīja, ka valdība vairākas dienas gaidījusi Lietuvas valdības lēmumu attiecībā uz Snoras banku un, kad Lietuva nolēmusi to neglābt, bijis skaidrs, ka Latvija nevar sagaidīt akcionāru atbalstu Krājbankai.

Premjers arī skaidri nenorādīja iespējamo Krājbankas likvidēšanas ietekmi uz Latvijas tautsaimniecību, vien norādot, ka valdība jau piešķīrusi Valsts kases aizdevumu līdz 200 miljoniem eiro un daļa no šiem līdzekļiem ļoti drīz jau atgriezīšoties atpakaļ Valsts kasē.

Jau ziņots, ka 21.novembrī FKTK padome nolēma apturēt Latvijas Krājbankas darbību, jo tika konstatēts līdzekļu iztrūkums aptuveni 100 miljonu latu apmērā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pirmdien gaiss vietām iesils līdz +19 grādiem

Agrā pirmdienas rītā Latvijas lielākajā daļā ir daudz mākoņu, saulaināks laiks saglabājas Latgalē, liecina meteoroloģiskā informācija.Pirmdienas pēcpusdienā gaisa temperatūra Latvijā paaugstinā...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas