Laika ziņas
Šodien
Migla
Piektdiena, 17. maijs
Umberts, Herberts, Dailis

Bērziņš: Par spīti budžeta samazinājumam, Latvijas armijas profesionalitāte ir augusi

Par spīti krīzei un aizsardzības budžeta samazinājumam, Latvijas armijas profesionalitāte šajā laikā ir tikai pieaugusi, ceturtdien NATO vingrinājuma Steadfast preses konferencē uzsvēra Valsts prezidents Andris Bērziņš.

Viņš norādīja, ka šī ir pirmā reize kopš 2006.gada NATO samita, kad Latvijā pulcējas tik daudz augsta līmeņa NATO amatpersonu.

"Tas ir skaidrs apliecinājums Latvijas profesionālismam šajā sfērā, kas pārdzīvojusi krīzi un budžeta samazinājumus, bet gājusi uz priekšu profesionālā līmeņa paaugstināšanā," sacīja Bērziņš.

Viņš arī pauda gandarījumu, ka NATO vingrinājumos Latvijā iesaistīti arī civilie partneri, jo apdraudējumi pasaulē pieaug daudz straujāk tieši civilajā, nevis militārajā sfērā.

Prezidents arī uzsvēra, ka ir būtiski, ka vingrinājumos piedalās gan daudzu NATO dalībvalstu, gan arī Krievijas pārstāvji.

NATO Spēku Eiropā komandiera vietnieks Ričards Širefs žurnālistiem uzsvēra, ka Latvijas bruņotie spēki ierobežota budžeta apstākļos demonstrē "izcilas spējas" un pateicās Latvijai par tās devumu starptautiskajās operācijās, īpaši Afganistānā. Viņš arī norādīja, ka Steadfast vingrinājums ir lielisks piemērs tā saucamajai gudrajai aizsardzībai ("smart defence"), noturot augstā līmenī armijas kapacitāti arī nepietiekama finansējuma apstākļos.

Jau vēstīts, ka no 26. līdz 30.septembrim Latvijā norisinās mācības Steadfast  Pinnacle, savukārt vingrinājums Steadfast  Pyramid Latvijā notika no 19. līdz 23.septembrim. Mācību mērķis ir pilnveidot NATO komandvadības un kontroles spējas operāciju plānošanā, sagatavošanā un vadīšanā. Tik augsta līmeņa NATO mācības Baltijas valstīs notiek pirmo reizi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vēl viens vaibsts televīzijas portretā

Par publisko skandālu saistībā ar Latvijas Televīzijas lēmumu rīkot EP priekšvēlēšanu diskusijas krievu valodā Guntars Gūte sarunājas ar politologu Jāni Ikstenu.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas