Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Sestdiena, 1. jūnijs
Mairita, Bernedīne, Biruta

Bez elektrības Latgalē joprojām 2500 mājsaimniecību

Bez elektrības Latgalē svētdienas rītā joprojām ir aptuveni 2500 mājsaimniecību un vētras seku likvidēšanai piesaistītas papildu brigādes, informēja AS Latvenergo preses sekretāre Ivita Bidere.

Jau ziņots, ka pirmā rudens vētra šajā nedēļas nogalē galvenos postījumus veica Lietuvā, atstājot bez elektrības aptuveni 140 000 mājsaimniecību. Spēcīgais vējš skāra arī Latgales dienvidu rajonus, kur sestdien bez elektrības palika aptuveni 10 000 mājsaimniecību.

Nakts laikā elektroapgādes atslēgumu skaits Latgalē tika samazināts līdz 3000. Savukārt šorīt, darbā iespējamai ātrākai elektroapgādes atjaunošanai no tuvākajiem reģioniem piesaistot papildu brigādes, to skaits jau ir sarucis līdz 2500 klientu objektiem.

Tādējādi, salīdzinot ar vakar fiksēto lielāko bojājumu skaitu, vētras sekas ir novērstas par 80%. Svētdien elektroapgādes atjaunošanas darbus veic 60 brigādes, norādīja Bidere.

Kā ziņots, lai palīdzētu kaimiņiem atjaunot elektroapgādi, AS Sadales tīkls vadība nolēmusi, pabeidzot darbus Latgalē, sniegt tehnisko palīdzību Lietuvas sadales sistēmas operatoram LESTO.

"Šobrīd visi mūsu spēki ir koncentrēti elektroapgādes atjaunošanai mūsu valstī, lai pabeigtu novērst postījumus. Pēc paveiktā nodrošināsim savu palīdzību tuvākajos kaimiņvalsts reģionos, kuros situācija ir kritiska. Sazināmies ar Lietuvas kolēģiem, lai apzinātu palīdzības iespējas, taču jau tagad ir skaidrs, ka šādos gadījumos ir nepieciešama ir speciālā darba tehnika, līdz ar to mūsu puses ieguldījums varētu būt Remonta un celtniecības dienesta iespējas, tehnika un darbs," pauda Sadales tīklu valdes loceklis Signis Rīns.

Starpvalstu palīdzība elektroapgādes atjaunošanā notikusi arī iepriekš - gan ar Lietuvu, gan arī atbalstot Igaunijas kolēģus krīzes situācijā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas