Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Bez vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikāta nepiemēros braukšanas maksas atlaides

No 25.oktobra pilngadīgajiem, kuriem nav vakcinācijas pret Covid-19 vai pārslimošanas sertifikāta, netiks piemēroti braukšanas maksas atvieglojumi, aģentūru LETA informēja Satiksmes ministrijā.

Atlaides nevakcinētiem cilvēkiem nepiemēros maršrutos, ko nodrošina sabiedriskā transporta pakalpojuma sniedzējs, kurš saņem dotāciju pašvaldību budžeta līdzekļiem.

Vienlaikus pieņemtie grozījumi nenosaka izmaiņas pasažieru kategorijām, kuras ir tiesīgas izmantot braukšanas maksas atvieglojumus maršrutu tīkla maršrutos saskaņā ar Ministru kabineta noteikumiem "Braukšanas maksas atvieglojumu noteikumi". Piemēram, I un II grupas invalīdi, politiski represētie, daudzbērnu ģimenes un citos noteikumos noteiktās pasažieru kategorijas saņems braukšanas atlaides tāpat kā līdz šim.

Lai primāri nodrošinātu skolēnu, studentu un izglītības iestāžu mācībspēku nokļūšanu uz un no mācību iestādēm pasažieru skaits transportlīdzeklī paliek tāds pats, kā noteikts iepriekš - tas nedrīkst pārsniegt 80% no transportlīdzekļa ietilpības.

Pieturvietās ārpus reģionālās nozīmes maršrutu galapunktiem, ja nepieciešams uzņemt pasažierus, ietilpība noteikta 85% apmērā. Lai mazinātu epidemioloģiskos riskus, pārvadātājam ir jānodrošina regulāra transportlīdzekļa dezinfekcija un salona vēdināšana.

Savukārt pasažieriem paliek spēkā obligāta prasība brauciena laikā lietot sejas maskas. Ja transportlīdzeklī tā specifikas dēļ nav iespējams kontrolēt pasažieru iekāpšanu un izkāpšanu, pasažieriem jāizvēlas vietas tā, lai transportlīdzekļa salons būtu vienmērīgi piepildīts un pēc iespējas būtu ievērotas distancēšanās prasības.

Ņemot vērā joprojām augtos epidemioloģiskos riskus, ministrija aicina iedzīvotājus būt atbildīgiem un ievērot visus noteiktos drošības pasākumu - ievērot divu metru distanci, mazgāt rokas, vēdināt telpas un lietot sejas maskas visur, kur tās ir jālieto. Katra cilvēka izlēmīga rīcība, rūpīgi ievērojot visus drošības pasākumus un vakcinējoties, palīdz apturēt pandēmiju un atgriezties ierastajā ikdienas dzīves ritmā.

Kā ziņots, no 11.oktobra Latvijā izsludināta ārkārtējā situācija uz trim mēnešiem.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Piektdien Latviju turpinās šķērsot nokrišņu zona

Piektdien Latviju turpinās šķērsot nokrišņu zona, debesis klās mākoņi un teritorijas lielākajā daļā palaikam līs, bet pēcpusdienā no dienvidrietumiem debesis sāks skaidroties un arī nokrišņi mitēsies,...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas