Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Biedrība: PVD jāpiešķir papildu finansējums zaļā iepirkuma kontroles stiprināšanai

Pārtikas un veterinārajam dienestam (PVD) jāpiešķir papildu finansējums zaļā iepirkuma kontroles stiprināšanai, aģentūrai LETA uzsvēra biedrībā Latvijas lauksaimniecības, mežsaimniecības un zivsaimniecības kamera.

Biedrībā atgādināja, ka saskaņā ar valsts pārvaldes reformu līdz 2020.gadam paredzēts samazināt valsts pārvaldē strādājošo skaitu par 6%. Tomēr vairākas iestādes nedrīkst pakļaut darbinieku samazinājumam, tostarp PVD, kas atbildīgs arī par zaļā publiskā iepirkuma līgumu izpildes kontroli, ko nepieciešams padarīt stiprāku. "Pārtikai, ko, piemēram, dod bērniem un jauniešiem izglītības iestādēs, ne tikai formāli, bet arī reāli jābūt "zaļai"," uzsvēra biedrībā.

"Latvijas lauksaimniecības, mežsaimniecības un zivsaimniecības kameras" ieskatā, nekontrolējot piegādātājus, kas bieži vien ir ārvalstu komersanti, valsts budžetam tiek nodarīti zaudējumi vairāku miljonu eiro apmērā. "Zemkopības ministrijai (ZM) kopā ar PVD aktīvāk jāpievēršas šīs problēmas risināšanā, kuras rezultāti būtu saredzami pavisam tuvā nākotnē," uzsvēra "Latvijas lauksaimniecības, mežsaimniecības un zivsaimniecības kameras" valdes priekšsēdētājs Dīns Cielavs.

Pēc viņa sacītā, neraugoties uz normatīvo regulējumu, ikviens var pārdod nekvalitatīvu pārtiku zem "zaļās" izkārtnes saistībā ar PVD šogad nepiešķirto finansējumu minēto pasākumu kontrolei. "ZM izstrādātā jaunā politikas iniciatīva 2018. gadam "zaļā iepirkuma" kontrolei ēdināšanas uzņēmumos, vairumtirdzniecības un ražošanas uzņēmumos paredzēja finansējumu PVD inspektoriem virsstundu darba apmaksai 165 514 eiro apmērā gadā. Jaunā politikas iniciatīva netika apstiprināta, kas nozīmē, ka kontroles pasākumu veikšana ir apdraudēta," uzsvēra "Latvijas lauksaimniecības, mežsaimniecības un zivsaimniecības kamerā".

Biedrības ieskatā papildus vajadzētu veidot reģistru, lai piegādātāji vienuviet varētu redzēt komersantus, ar kuriem ir pārtraukti līgumi par nekvalitatīvi sniegtu pakalpojumu. Reģistru varētu veidot un uzturēt PVD vai Latvijas pašvaldības savienība, kur vienuviet ikviens varētu redzēt šos komersantus. Tāpēc biedrība aicina izvērtēt iespējas veidot šādu vienotu reģistru, kā arī iešķirt papildu finansējumu PVD zaļā iepirkuma kontroles stiprināšanai.

"Latvijas lauksaimniecības, mežsaimniecības un zivsaimniecības kamera" ir reģistrēta 2016.gada 19.oktobrī. Tās darbības mērķi ir Latvijas lauksaimniecības, mežsaimniecības un zivsaimniecības nozaru uzņēmumu attīstības un izaugsmes veicināšana, labvēlīgu apstākļu radīšana šo nozaru veicināšanai Latvijā, kā arī vienotas attīstības veicināšana visos Latvijas reģionos. Tāpat starp biedrības mērķiem ir piedalīties valsts lauksaimniecības, mežsaimniecības un zivsaimniecības politikas izstrādē un atbalstīt lauksaimniecības, mežsaimniecības un zivsaimniecības uzņēmējus Latvijā un ārvalstīs.

Top komentāri

Kanniņa
K
Pensionāriem arī gribās ,,zaļo" pārtiku,ne kaķu barību ( bildē).
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas