Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Bijušais NATO ģenerālsekretārs iecelts Norvik bankas padomē

Kādreizējais Dānijas premjerministrs un vēlāk NATO ģenerālsekretārs Andress Fogs Rasmusens kļuvis par Norvik bankas padomes priekšsēdētāja vietnieku, vēsta banka.

Rasmusens no 2001. līdz 2009. gadam bija Dānijas premjerministrs, bet tad no 2009. līdz 2014. gadam bija NATO ģenerālsekretārs. Iepriekš viņš ir bijis Dānijas nodokļu ministrs un ekonomikas ministrs. 

"Priecājos pievienoties AS Norvik Bankas padomei un atjaunot savas ilgstošās un spēcīgās saiknes ar Latviju. Es ceru, ka mana pieredze būs noderīga bankas attiecību veidošanā ar valsts pārvaldes iestādēm un stratēģiskās izaugsmes centienos Latvijā un Eiropas Savienībā," komentējis Rasmusens.

Norvik bankas padomē darbojas pieci cilvēki. Padomes priekšsēdētājs ir bankas vairākuma akcionārs Grigorijs Guseļņikovs, viņa vietnieks turpmāk būs Rasmussens, bet padomes locekļi ir Igors Smoļins, Dr. Augusts Gustavs Pauls Hannings un Pīters Maikls Odincovs. Padomes uzdevumu lokā ir bankas valdes darbības uzraudzība, bankas darbības stratēģijas un citu bankas darbībai būtiski svarīgu dokumentu apstiprināšana pēc valdes ierosinājuma.

Top komentāri

zvirbulēns
z
Iekritis Kremļa tīklos tirliņš! :)
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas