Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Birža aptur tirdzniecību ar Liepājas metalurga akcijām

Biržas "NASDAQ OMX Riga" valde šodien nolēma nekavējoties apturēt tirdzniecību ar AS "Liepājas metalurgs" akcijām līdz cenu ietekmējošas informācijas atklāšanai biržai, teikts biržas izplatītajā paziņojumā. Paziņojums par tirdzniecības atjaunošanu sekos.

Jau ziņots, ka AS "Liepājas metalurgs" lielākie akcionāri Sergejs Zaharjins un Iļja Segals konceptuāli piekrīt kreditoru kluba piedāvājumam pārdot akcijas par simbolisku cenu - vienu latu -, 7.maijā pēc Ministru kabineta sēdes žurnālistiem teica "Prudentia" vadošais partneris un valdes priekšsēdētājs Kārlis Krastiņš.

Viņš paskaidroja, ka turpmāk notiks sarunas par iespējamo akciju pārdošanu, kā arī notiks diskusijas ar trešo akcionāru Kirovu Lipmanu, kurš ir paziņojis, ka noraida šo piedāvājumu.

Krastiņš piebilda, ka viena nedēļa būtu optimāls termiņš, kurā pēc pušu sarunām varētu kļūt skaidrāka tālākā rīcība.

Valdības sēdē tika uzklausīts "Prudentia" ziņojums par situāciju ar "Liepājas metalurgu". Kā žurnālistiem teica ekonomikas ministrs Daniels Pavļuts, akcionāri ir izpildījuši tikai vienu no kreditoru kluba izvirzītajām piecām prasībām, tādēļ turpināsies sarunas par turpmāko rīcību.

"Liepājas metalurga" mazākuma akcionārs Kirovs Lipmans pilnībā noraidījis piedāvājumu, atklātā vēstulē to nodēvējot par "kategoriski nepieņemamu".

Vēstuli Lipmans nosūtījis Ministru prezidentam Valdim Dombrovskim (V), Valsts kases pārvaldniekam Kasparam Āboltiņam un "Prudentia Advisers" valdes priekšsēdētājam Kārlim Krastiņam.

Vēstulē akcionārs atkārtoti norāda, ka ir gatavs personīgi iesaistīties uzņēmuma finanšu situācijas stabilizācijā, tai skaitā piesaistot stratēģisko investoru, taču, lai tas notiktu, nepieciešams izpildīt vairākus nosacījumus - Lipmanam jāļauj iepazīties ar auditorkompānijas "Ernst&Young Baltic" veiktā "Liepājas metalurga" audita atzinumu, kā arī abiem lielākajiem akcionāriem - Sergejam Zaharjinam un Iļjam Segalam - jāpārdod visas savas akcijas jaunajam investoram. Tāpat jānomaina uzņēmuma vadība.

"Liepājas metalurga" akcionārs vēstulē gan atzīmē, ka viņam ir nepieņemama situācija, kurā viņam vienlaikus ar Sergeju Zaharjinu un Iļju Segalu tiek piedāvāts risinājums iespējamības formā, turklāt, lai tas tiktu īstenots, viņam faktiski ir jāatdāvina visas piederošā uzņēmuma akcijas "par baltu velti".

Tāpat Lipmans vēstulē norāda, ka viņa iepriekš minēto nosacījumu nekavējoša izpilde pretēji "Prudentia Advisers" apgalvojumam ir iespējama, ja vien šajā jautājumā tiktu izrādīta atbilstoša politiska griba.

"Atsevišķi vēlos atzīmēt, ka atšķirībā no Zaharjina un Segala esmu gatavs arī finanšu ieguldījumiem uzņēmumā un varu arī definēt konkrētas summas, termiņus, ja vien tiks izpildīti manis iepriekš uzstādītie nosacījumi," vēstulē norāda Lipmans.

Kā ziņots, 7.maijā AS "Liepājas metalurgs" lielākajiem akcionāriem - Zaharjinam, Segalam un Lipmanam - bija jāsniedz atbilde uz uzņēmuma kreditoru piedāvājumu pārdot sev piederošos kopā 93% "Liepājas metalurga" akciju uzņēmuma lielākajiem kreditoriem vai to norādītajām personām par vienu latu katram no pārdevējiem.

Šāds piedāvājums tika izteikts "Liepājas metalurga" kreditoru kluba pieaicinātā finanšu konsultanta "Prudentia" 3.maija vēstulē akcionāriem.

Uzņēmuma lielākie kreditori ir AS "Latvenergo", AS "Citadele banka", AS "SEB banka", tērauda tirgotājs "Stemcor" un Valsts kase.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas