Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Bordāns uzstāj, ka JKP ekspertu grupās pie viena galda ar ZZS nesēdīsies

Jaunā konservatīvā partija (JKP) neplāno strādāt tematiskajās grupās, ko rosina veidot KPV LV un Attīstībai/Par!, ja tajās darbosies arī Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) pārstāvji, aģentūrai LETA sacīja JKP valdes priekšsēdētājs Jānis Bordāns.

Bordāns norādīja, ka JKP jau iepriekš piedāvāja par nozarēm diskutēt ekspertu grupās. Tomēr, pēc JKP domām, tas ir jāveic piecu partiju sastāvā, proti, neiekļaujot ZZS. JKP jau iepriekš pauda, ka neredz iespēju jaunajā valdība sadarboties ar ZZS.

JKP mudina tikties 13. Saeimā ievēlētos deputātus, lai apmainītos ar domām par jaunās valdības veidošanas procesu. "Vēlamies mainīt līdzšinējo Latvijas politisko kultūru un aicināt uz atklātu un tiešu diskusiju visus Saeimā ievēlētos deputātus no piecām Saeimā ievēlētajām partijām, kuras mēs redzam nākamās koalīcijas kodolā," paziņojumā plašsaziņas līdzekļiem pauda Bordāns.

Šāds aicinājums tiekot izteikts, lai kliedētu bažas par savstarpējo neuzticēšanos sarunu procesā un iepazītos ar saviem sadarbības partneriem parlamentā. "Esam optimistiski noskaņoti par kopīgu darbu dažādu Latvijai aktuālu problēmu risināšanai un ticam, ka šī tikšanās palīdzēs ātrāk nonākt pie pozitīva rezultāta," akcentēja Bordāns.

Kā pirmie uz tikšanos 25. oktobrī plkst. 12 aicināti no partijas KPV LV Saeimā ievēlētie deputāti, plkst.15 - Attīstībai/Par!, savukārt 26. oktobrī plkst. 12 no nacionālās apvienības Visu Latvijai!-Tēvzemei un brīvībai/LNNK, bet plkst. 15 - no Jaunās Vienotības ievēlētie deputāti. Par neitrālu tikšanās vietu iesaistītās puses aicinātas vienoties iepriekš.

Kā ziņots, lai vienotos par topošās valdības darbu, varētu organizēt ekspertu grupas, kas diskutētu par sešām tēmām - veselības aprūpes reformu, izglītības jomu, tiesiskuma un drošības jautājumiem, transporta un infrastruktūras tēmu, obligātā iepirkuma komponentes (OIK) problēmas risinājumu un reģionālo reformu.

Top komentāri

xxx
x
var viņš patikt, var nepatikt, bet šī prasība ir loģiska un atbalstāma
korekcija
k
Vismaz, ja pie galda sēdēs arī komūnists Brigmanis.
Buba
B
Loģika JKP ir - vest sarunas ar izsvilpto Brigmani nozīmē piekrist Lemberga akceptētai valdībai.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas