Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +5 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 8. maijs
Staņislava, Staņislavs, Stefānija

Brandavs aizturēšanu nekomentē

Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) trešdien aizturētais un jau pret drošības naudu atbrīvotais uzņēmuma Rīgas karte valdes loceklis, no amata atstādinātais pašvaldības SIA Rīgas satiksme darbinieks Aleksandrs Brandavs atsakās komentēt apstākļus, kas saistīti ar viņa aizturēšanu. Brandavs aģentūrai LETA ar īsziņas starpniecību norādīja, ka viņam "nav komentāru", kā arī neizpauda, kas ir viņa advokāts.

Kā ziņots, trešdienas vakarā KNAB paziņoja, ka ir sācis kriminālprocesu par valsts un privāto akcionāru kopuzņēmuma SIA Rīgas karte amatpersonas izdarītiem, iespējams, noziedzīgiem nodarījumiem, proti, kukuļdošanu un starpniecību kukuļošanā.

KNAB norādīja, ka krimināllietas materiāli satur ziņas par kukuļa nodošanu starpniekam tālākai nodošanai amatpersonām, lai tās, izmantojot savu dienesta stāvokli, izdarītu darbības kukuļa devēja interesēs.

Brandavs līdz 7. martam ieņēma Rīgas satiksmes Elektronisko norēķinu projektu daļas vadītāja amatu, tomēr saistībā ar KNAB darbībām uzņēmuma valde viņu atstādināja.

Ceturtdien KNAB Brandavam piemēroja drošības līdzekli - 200 000 eiro lielu drošības naudu, kā arī aizliegumu tuvoties noteiktām personām un aizliegumu izbraukt no valsts. KNAB apliecināja, ka drošības nauda ir iemaksāta un Brandavs ceturtdienas vakarā tika atbrīvots.

Top komentāri

a ko ta nu?
a
Žēl. ka KNAB nepaturēja šo "šofera dēlu" cietumā. Šis tad tur varētu uzrīkot Rīgas satiksmes noziedznieku kori.
ļuļa
ļ
lai nekomentē aizturēšanu. lai pakomentē, kur dabūja 200 000 drošības naudas iemaksai. vai VID par šādiem ierēdņa ienākumiem zin, jeb viņiem tikai ogu lasītājus trenkāt interesē?
Laventa
L
tautietis?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas