Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Brazīlijas prezidents atzīst, ka bijis naivs, bet vainu noliedz

Brazīlijas prezidents Mišels Temers pirmdien atzina, ka bijis naivs, vēlu vakarā rīkojot tikšanos, kas izraisījusi plašu korupcijas skandālu, tomēr uzstāja, ka nav rīkojies aplami un neatkāpsies. "Naivums. Es biju naivs," viņš sacīja.

Laikraksts Globo pagājušajā nedēļā atklātībai nodeva ierakstu, kurā, kā šķiet, dzirdams, ka Temers, tiekoties ar gaļas pārstrādes uzņēmuma JBS vadītāju Žuesleju Batistu, atbalsta naudas došanu kādam par korupciju notiesātam politiķim, lai panāktu viņa klusēšanu.

Ieraksts veikts, kad Batista pēc darba laika beigām apmeklējis Temera biroju, tomēr, pretēji likumam, šīs apmeklējums nav ticis reģistrēts.

Temers laikrakstam Folha tagad skaidro, ka ierakstā dzirdamie viņa vārdi neapstiprina apsūdzības. "Uzņēmējs centās iesaistīt mani sarunā," skaidroja prezidents.

Tas, ka Batistas vizīte palikusi nereģistrēta, neesot nekas ļauns. "Es daudzkārt ieplānoju piecas tikšanās un pieņemu 15 cilvēkus. Tas bija, teiksim, ieradums." "Es jūtos mierīgs, īpaši ņemot vērā, ka es jau teicu - es neatkāpšos. Ja viņi to grib, lai viņi piespiež mani pamest amatu, jo es neatkāpšos. Tā būtu vainas atzīšana," skaidroja prezidents.

Temera valdošai koalīcijai atbalsts sarūk, tā kā viņa centriski labējās partijas PMDB svarīgākie partneri ieņem nogaidošu nostāju.

Trešdien Augstākā tiesa pieņems spriedumu par to, vai apturēt izmeklēšanu pret Temeru, ņemot vērā prezidenta apgalvojumus, ka ieraksts esot rediģēts.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Piektdien Latviju turpinās šķērsot nokrišņu zona

Piektdien Latviju turpinās šķērsot nokrišņu zona, debesis klās mākoņi un teritorijas lielākajā daļā palaikam līs, bet pēcpusdienā no dienvidrietumiem debesis sāks skaidroties un arī nokrišņi mitēsies,...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas