Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Brīdina par apgrūtinātiem braukšanas apstākļiem Latgalē, Zemgalē un Kurzemē

Latgalē, Zemgalē un vietām Kurzemē saglabājas apgrūtināti braukšanas apstākļi un uz ceļiem strādā vairāk nekā 100 ziemas tehnikas vienības, aģentūru LETA informēja Latvijas valsts ceļu pārstāvji.

Kompānijā norādīja, ka daudzviet Latvijā turpinās tā saucamais "zemais putenis", kad sniegs no ceļa nomalēm un laukiem tiek pūsts pāri ceļam, šādi izveidojot sniega sanesumus, vietām arī sasnidzis, tāpēc daudzviet braukšanas apstākļi pa visu kategoriju autoceļiem ir apgrūtināti. Lai uzlabotu braukšanas apstākļus, autoceļu tīklā strādā vairāk nekā 100 Latvijas autoceļu uzturētāja ziemas tehnikas vienības.

Apgrūtināti braukšanas apstākļi pa valsts galvenajiem autoceļiem ir Latgalē, kā arī Bauskas un Jelgavas apkārtnē, uz Ventspils šosejas no Jūrmalas līdz Tukumam, Talsu pusē un uz Liepājas šosejas no Tīreļiem līdz Saldum. Tāpat aizputināti var būt reģionālie un vietējās nozīmes autoceļi.

Ziemas dienests veic uzturēšanas darbus atbilstoši Ministru kabineta noteikumos noteiktajām prasībām un pirmkārt braukšanas apstākļus uzlabo uz autoceļiem ar uzturēšanas klasi A un A1, tie ir visi galvenie autoceļi un atsevišķi reģionālo autoceļu posmi. Vietējās nozīmes autoceļiem pārsvarā ir C uzturēšanas klase. 

Latvijas valsts ceļi aicina autobraucējus informēt par gāztajiem kokiem, apledojumu un sniega sanesumiem uz valsts autoceļiem, kā arī citiem sarežģījumiem, zvanot  uz Latvijas valsts ceļu diennakts bezmaksas informatīvo tālruni 8000 5555. Informācija tiek operatīvi nodota ceļu uzturētājiem rīcībai. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas