Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Piektdiena, 17. maijs
Umberts, Herberts, Dailis

Briedim tomēr plāno piešķirt valsts prēmiju par WBC čempiona titulu

Par Pasaules Boksa padomes (WBC) čempionu pirmā smagā svara kategorijā kļuvušajam Mairim Briedim plānots piešķirt prēmiju, pirmdien pēc koalīcijas partiju sanāksmes sacīja Ministru prezidents Māris Kučiinskis (ZZS).

Brieža sasniegums gan neatbilst Ministru kabineta noteikumiem, jo brīvdienās notikusī cīņa bija profesionālā boksa cīņa, par ko bokseri saņem atlīdzību, nevis pasaules čempionāts. Līdzīgi prēmijas nav paredzētas par sportistu sniegumu, piemēram, profesionālajās komandu sporta līgās.

Ierosinājumu prēmēt Briedi izteikusi Nacionālā apvienība Visu Latvijai!-TB/LNNK.

Premjers sacīja, ka izglītības un zinātnes ministram Kārlim Šadurskim (Vienotība) tiks nodota visas koalīcijas vēlēšanās, lai jautājums par Brieža panākumiem tiktu virzīts izskatīšanai tuvākajā Nacionālajā sporta padomes sēdē un pēc tam arī prēmijas piešķiršanai.

Noteikumi par kārtību, kādā piešķiramas naudas balvas par izciliem sasniegumiem sportā, un naudas balvu apmēru, neparedz prēmiju izmaksas par šāda ranga sacīkstēm. Izglītības un zinātnes ministrijas Sporta departamenta direktors Edgars Severs aģentūrai LETA apstiprināja, ka Brieža sasniegums formāli neatbilst Ministru kabineta noteikumiem.

Par pirmo vietu pasaules čempionātos var piešķirt prēmiju līdz 28 458 eiro.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka Briedis sestdien Dortmundē uzvarēja Vācijas pārstāvi Marko Huku un izcīnīja WBC čempiona titulu pirmā smagā svara kategorijā.

Līdz šim vēl nevienam Latvijas sportistam profesionālajā boksā nebija izdevies kļūt par pasaules čempionu.

Pēc šīs cīņas Briedis savā īpašumā ieguvis arī Starptautiskās Boksa organizācijas (IBO) čempiona jostu, kas sākotnēji piederēja Hukam.

Top komentāri

Raimonds
R
Nacionāļi gatavojas vēlēšanām, un ļoti vēlas par valsts budžeta līdzekļiem dabūt sev kādu labumu no Brieža izcilā panākuma. Tā ir ļoti nekrietna rīcība, kad politiķi vēlas manipulēt ar sabiedrību, un iesniedz izpildei iniciatīvu, kas ir pretrunā pašas Saeimas un arī Ministru kabineta pārstāvju apstiprinātajiem normatīvajiem aktiem.
Atkinsons
A
Varbūt viņi varētu samest no partijas obščaka, un nevis pretlikumīgi ķerties pie valsts budžeta?
Jurajs
J
Ja grib maksāt, tad lai izdara grozījumus likumā. Pretējā gadījumā nacionālie pļerzaki atstāj nelabu iespaidu, un gatavi ķerties pie jebkuras nelikumības, lai gūtu lielāku ietekmi vēlēšanās.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas