Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +6 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Briselē iemirdzas Ziemassvētku egle no Latvijas

Piektdien, 28. novembrī, plkst.19 pēc Latvijas laika Briseles Lielajā laukumā Grand Place svinīgi iedegta no Rīgas vestā Ziemassvētku egle, portālu Diena.lv informēja Rīgas domē (RD).

Egli iededza Rīgas mērs Nils Ušakovs (Saskaņa), pasākumā piedaloties arī Briseles mēram Ivanam Maijeram, Briseles Kultūras vicemērei Karinai Laljē un Latvijas vēstniecei Beļģijā Leldei Līcei-Līcītei, kā arī simtiem pilsētas iedzīvotāju un tūristu.

Egles iedegšanas pasākumā ar priekšnesumu piedalījās arī Briseles vokālā grupa UGUNIS, izpildot Rīga dimd, un dziesmai pievienojās laukumā sanākušie. "Rīgas dimdināšanai" sekoja Ziemassvētku gājiens ar gaismas un mūzikas šovu.

Tradicionāli vairāk nekā simts gadu Briseles galvenā egle tika cirsta Ardēnas mežos, izņemot 2012.gadu, kad egli aizvietoja abstrakta skulptūra. Tādēļ šis ir īpašs notikums ne tikai šā gada Eiropas kultūras galvaspilsētai Rīgai, bet arī pašiem Briseles iedzīvotājiem.

Lai akcentētu tradīcijām bagāto Rīgas vēsturi, par egles rotājumiem izvēlēts latviešu etnogrāfijas mantojums un Rīgas simbolika – Māras krusts kā laimes simbols, kas tika izmantots, lai sargātu materiālo labklājību; atslēga, kas simbolizē leģendām apvīto Rīgas atslēgu; Rīgas ģerboņa sakrustotās atslēgas, kas gādā par aizsardzību, kā arī pats Rīgas vārds.

Ar Rīgas egles oficiālo atklāšanu, gaismas šovu un svētku gājienu oficiāli sākas arī Briseles lielais ziemas festivāls Plaisirs D’Hiver - galvenais publiskais ziemas sezonas notikums Briselē, kas piedāvā gan plašu tirdziņu, gan arī dažādas citas ar ziemu un gada nogales svētkiem saistītas aktivitātes.

Rīgas egle Briselē staros līdz pat 2015.gada 4.janvārim.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Likumprojekts ignorē vietējos uzņēmējus

Par zaļās politikas nozīmi transporta jomā un valdības līdzšinējo politiku Guntars Gūte sarunājas ar Latvijas Biodegvielas un bioenerģijas asociācijas (LBBA) valdes locekli Induli Stikānu .

KNAB un SAB neesot saņēmis nevienu iesniegumu no Kadžuļa

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) līdz šim nav saņēmis nevienu iesniegumu no uzņēmēja Renāra Kadžuļa vai kādas citas personas saistībā ar iespējamu 2014.gada Saeimas vēlēšanu rezultāt...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas