Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā -2 °C
Skaidrs
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte
Uz noslēguma koncertu un deju lieluzvedumu ielūgumu skaits nepārsniegs 2%, bet iepriekšējā rezervācijā nonāks 24% biļešu

Brīvā tirdzniecībā nonāks 74% biļešu uz Dziesmu svētku noslēguma koncertu un deju lieluzvedumu

Plānots, ka uz Dziesmu un deju svētku noslēguma koncertu un deju lieluzvedumu brīvā tirdzniecībā nonāks 74% no biļešu skaita, ceturtdien Dziesmu un deju svētku padomes pirmajā sēdē sacīja XXVI Vispārējo latviešu Dziesmu un XVI Deju svētku izpilddirektore Eva Juhņēviča.

Viņa sacīja, ka uz noslēguma koncertu un deju lieluzvedumu ielūgumu skaits nepārsniegs 2%, bet iepriekšējā rezervācijā nonāks 24% biļešu. Ielūdzamo grupā tiks iekļautas valsts augstākās amatpersonas, eksprezidenti, Dziesmu un deju svētku virsdiriģenti un virsvadītāji, Dziesmu un deju svētku procesa uzturētāji ārvalstīs, kā arī Kultūras ministrijas goda viesi par ieguldījumu kultūrā.

Iepriekšējās rezervācijas grupā plānots ietvert dziesmu un deju svētku procesa uzturētājus Latvijā un ārvalstīs, kas biļešu sadali nodrošinās pēc saviem ieskatiem. Šai grupai atvēlēs 70% no iepriekšējā rezervācijā paredzētajām biļetēm. Dažādām sociālajām grupām atvēlēs 8% no iepriekšējās rezervācijas biļetēm, bet 22% no iepriekšējā rezervācijā paredzētajām biļetēm paredzētas Ministru kabinetam, Kultūras ministrijas un Ārlietu ministrijas oficiālajām delegācijām, UNESCO pārstāvjiem, svētku partneriem un Dziesmu un deju svētku padomei, stāstīja Juhņēviča.

Līdz rudenim tiks izstrādās nolikums par biļešu tirdzniecību, rezervēšanu un ielūgumu izsniegšanas kārtību. Tāpat tiks izveidota biļešu rezervēšanas iesniegumu izvērtēšanas komisija, un tiks sagatavots biļešu cenrādis.

Nākamajos svētkos biļešu cenas plānotas no diviem līdz 65 eiro. Dārgākās biļetes būs paredzētas tikai atsevišķiem sektoriem uz noslēguma koncertu un deju lieluzvedumu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas