Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Brīvības pieminekļa laukumā plāno izbūvēt informatīvas zīmes par pieminekļa izcelsmi

Par godu Brīvības pieminekļa 80 gadu jubilejai, kas apritēs 18.novembrī, asfalta segumā pie tā plānots izvietot trīs bronzas informatīvās plāksnes par pieminekļa izcelsmi un autoriem.

Rīgas domes Pilsētas attīstības komitejas deputāti šodien akceptēja tam nepieciešamā finansējuma piešķiršanu Rīgas pieminekļu aģentūrai 22 835 eiro apmērā.

Arhitektu birojs Vecumnieks un Bērziņi pēc Rīgas pieminekļu aģentūras pasūtījuma ir izstrādājis projektu trīs bronzas informatīvajām plāksnēm, kuras paredzēts iestrādāt asfalta segumā Brīvības pieminekļa laukumā. Uz plāksnēm paredzēts izvietot informāciju par pieminekļa autoriem un tautas ziedojumiem, par kuriem objekts uzcelts, četrās valodās - latviešu, angļu, krievu un vācu.

Pie ieceres strādāts jau kopš 2012.gada, bet 2013.gadā eksperti veikuši projekta maketēšanu dabā, taču līdzekļu trūkuma dēļ projekts līdz šim nav ticis īstenots.

Pieminekļu aģentūras direktors Guntis Gailītis norādīja, ka projekts iecerēts kā skaista dāvana 18.novembrī pilsētas viesiem un tūristiem.

Komiteja šodien arī atbalstīja 36 523 eiro piešķiršanu teritorijas Varoņu ielā 3 nožogojuma ierīkošanas otrā posma darbiem. Šo teritoriju Rīgas pašvaldība nodeva pieminekļu aģentūras lietošanā un apsaimniekošanā.

Teritorijā plānots izveidot publiski pieejamu restaurācijas gaitā demontētu pieminekļu parku. Daļai no teritorijas nožogojums tika ierīkots pērn, lūgtie līdzekļi nepieciešami darbu pabeigšanai un teritorijas sakārtošanai. Tehniskā projekta autors ir SIA ADZ birojs.

Prasītos līdzekļus plānots piešķirt šā gada pašvaldības budžeta grozījumos. Galīgo lēmumu par finansējuma piešķiršanu pieņems Rīgas dome, izvērtējot budžeta iespējas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vingris atkāpjas no EDzL valdes priekšsēdētāja amata

Par dzelzceļa projekta Rail Baltica izbūvi Latvijas teritorijā atbildīgā SIA Eiropas dzelzceļa līnijas (EDzL) valdes priekšsēdētājs Kaspars Vingris atkāpies no amata, aģentūru LETA informēja EDzL...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas