Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Brokas aizdevējs Kavars apstiprina, ka 100 000 ASV dolāru eksministrei iedevis jau sen

Bijušais Latvijas goda konsuls Marokā un kādreizējais uzņēmuma Ominasis Latvija konsultants Tofiks Kavars, kura savulaik piešķirtais 100 000 ASV dolāru aizdevums minēts kā iespējamais iemesls, kādēļ bijusī tieslietu ministre Baiba Broka (Nacionālā apvienība Visu Latvijai!-TB/LNNK) neieguva pielaidi valsts noslēpumam, uzsver, ka šīs parādsaistības ir nokārtotas, trešdien ziņoja Latvijas Televīzijas raidījums Panorāma.

Par Baibas Brokas nepielaišanu valsts noslēpumam izskanēja daudzas spekulācijas par šī lēmuma iemesliem. Viena no versijām, par ko ziņoja portāls pietiek.com bija  tāds, ka tobrīdējā tieslietu ministre esot parādā 100 000 ASV dolāru kādam Tofikam Kavaram, kurš izsludināts meklēšanā. LTV Panorāma apstiprināja, ka tiešām uzņēmējs Kavars pirms desmit gadiem aizdevis šādu summu, taču to, ka būtu nostājies likumam nepareizajā pusē kavars gan kategoriski noliedz. Tomēr to, ka Brokai pirms desmit gadiem aizdevis šādu summu no savas kabatas viņš apstiprināja. Viņš arī sacīja, ka parādsaistību jautājums jau ir nokārtots.Kavars vērsies policijā, lūdzot paskaidrot, vai viņš tiešām izsludināts meklēšanā, jo šādas ziņas uzņēmējs uzzinājis tikai pirms dažām dienām no Latvijas medijiem.Portāls Pietiek.com vēstīja, ka Broka savulaik saņēmusi 100 000 ASV dolāru (75 177 eiro) no bijušā sanatorijas Ķemeri privatizētāja Ominasis Latvia konsultanta Kavara, kurš vēlāk izsludināts Interpola meklēšanā."Šodien oficiāli lūdzu policijai, lai mani par šīm ziņām informē, jo man nav zināmi iemesli. Ja mēs dzīvojam īstā demokrātijā, tad, cik man zināms, vispirms jābūt tiesas lēmumam. Ja es no tā izvairos, mani var izsludināt meklēšanā, bet neviens man pat nav atsūtījis vēstuli sakot, ka es būtu izdarījis kaut ko nepareizu," sašutumu pauda Kavars.Jau ziņots, ka Baiba Broka, nesaņemot pielaidi valsts noslēpumam, atkāpās no tieslietu ministres amata un atjaunoja Rīgas domes deputātes pilnvaras.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nevar nebalstīt

AirBaltic joprojām nepieciešama valsts "aizmugure".

Statistika nav tikai vienkārši cipari

Par Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) vietu valstī un vēlmi padarīt CSP par galveno datu centru, kas politikas plānotājiem palīdz pieņemt kvalitatīvus lēmumus, Guntars Gūte sarunājas ar ...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas