Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Bruņota atpūta Biķernieku mežā - cilvēka ierocis pret suņa zobiem

Telefons, mūzikas atskaņotājs, mājas atslēgas - lietas, kas skrējējam parasti ir līdzi treniņa laikā. Pavasara pirmās svētdienas, 22. marta, krosā Biķernieku mežā rīdziniekam Sigordam Stradiņam papildus minētajiem priekšmetiem līdzi bija arī pistole, un par to, ka vīrietis ieroci pielietojis, vakarā pēc sižeta Latvijas Televīzijā uzzināja skatītāji visā Latvijā.

Stradiņš, kurš savulaik bija publiska persona - Centrālās vēlēšanu komisijas priekšsēdētāja vietnieks - un joprojām ir partijas Vienotība biedrs, Dienai apgalvo, ka Panorāma neesot mēģinājusi noskaidrot viņa versiju par notikušo. Sižeta autore Madara Līcīte gan norāda, ka Stradiņa tālrunis bijis izslēgts un zvanīšanas fakts nepieciešamības gadījumā esot pierādāms.

Stradiņš deviņdesmitajos gados strādājis Saeimas Drošības dienestā, bet ieročus nēsājis jau agrāk, jo jaunībā bijis kaismīgs mednieks. Par vīrieša profesionālo pagātni ir informēts arī viņa aizturētājs - jauniešu aprindās pazīstamais sportists Raimonds Elbakjans, kurš Dienai pauž viedokli, ka tagad Stradiņš izmantojot savas iekšlietu sistēmā gūtās zināšanas, lai notikušo vērstu sev par labu un vainotu Elbakjanu it kā nepamatotā uzbrukumā. Pret viņu ierosināta administratīvā lietvedība par miesas bojājumu nodarīšanu: "Ja par to, ka esmu aizsargājies no šāvēja uzbrukumiem un sargājis savus bērnus, man piemēros sodu, tad ieraudzīsim, kādā valstī dzīvojam un ka, ja esi valdošās partijas biedrs, vari skriet un šaudīties. Ja tā tas notiks, tad es šajā lietā iešu līdz galam!"

Tikmēr Stradiņš uzskata, ka ažiotāža ap notikušo incidentu tiekot uzturēta apzināti: "Tur tā kampaņa iet nopietni, man zvana un saka, ka zemteksts esot tas, ka viņš [Elbakjans] saistīts ar [Rīgas mēru Nilu] Ušakovu (Saskaņa). Tas nozīmē, ka es tieku izmantots šajos karos, lai gan ar Vienotību liela sakara man nav - esmu ierindas biedrs, bet ne ļoti aktīvs."

Abu vīriešu versijas par notikušo atšķiras. Stradiņš Dienai saka: "Vidēji liels suns rēja un nāca virsū. Skatījos apkārt, taču tuvumā neviena [cilvēka] nebija, un arī suns bija bez uzpurņa. Situācija kļuva bīstamāka, un vienīgais, ko varēju darīt - izšaut gaisā, lai ar troksni nobaidītu." Kad ceļš bijis brīvs, atsācis skriet, taču pēkšņi, bez jebkādiem paskaidrojumiem viņam uzbrukts. Uz to Elbakjans atbild: "Uz saucienu apstāties viņš neatsaucās un vēlāk niknumā nogrūda mani no riteņa. Jums vajadzēja redzēt, kā viņš izpildījās - pirmkārt, draudēja, ka nogalinās visu ģimeni, ka mēs nezinot, kas viņš ir. Viņš spirinājās, bet ilgi nevarēju noturēt, taču arī ne palaist vaļā, jo tajā brīdī viņš nebija pieskaitāms - paņēmām suņu siksnas, sasējām."

Bernes ganu suns, kura dēļ Stradiņš izvilcis pistoli, pieder R. Elbakjanam. Viņš saka, ka suns skraidījis pa mežu dažu metru attālumā no viņa ģimenes sievietēm, kuras pagājušas garām pretējā virzienā skrienošajam Stradiņam. "Suns viņam nebija meties virsū, tā ir viņa versija, tur laikam vainojams saules aptumsums. Tajā brīdī, kad mēs viņu noķērām, viņš sāka atvainoties, lūgties, ka ļoti baidoties no suņiem, jo bērnībā ticis sakosts," atceras Elbakjans un situāciju salīdzina ar pirms pāris gadiem kinoteātrī Forum Cinemas pastrādāto noziegumu, kad seansa laikā Nikolajs Zikovs nošāva četru bērnu tēvu Aigaru Egli.

Visu žurnālistes Kristīnas Putincevas rakstu Lodes sadalīta teritorija lasiet otrdienas, 24. marta, laikrakstā Diena! 

Top komentāri

mamma
m
Nedrīkst suns skraidīt bez pavadas, tas ir noziegums pret citiem! Zinu gadījumu, kur visai miermīlīgs suns pieskrējis pie bērna, bet to tā nobiedējis, ka bērniņš sāka raustīt valodu. Suns aizskrēja pie saimnieka un abi nozuda, bet bērniņam trauma uz mūžu!
Suņiem
S
ļoti nepatīk skrejoši cilvēki. Dzīvnieks ir neaprēķināms, kad viņš metīsies virsū būs par vēlu. Ja tas bija Elbakjana suns, tad...ko domāt? Suns bija vai nebija saitē? Bet M.Līcītes sižets bija ļoti tendenciozs. Uzreiz politiskā piederība. Īsti nesapratu, vai tas bija sižets par suni atpūtas zonā, vai par politiskajiem spēkiem. Neprofesionāli, jo varēja domāt gan tā, gan tā. M.Līcīte lai piestrādā pie tekstiem aizkadrā, jo Norvēģijas sižetā par prezidenta vizīti bija grūti klausīties, tāda raustīšanās.
Kāpēc cilvēkiem ir jāzīlē, kurš sun
K
Tas ir riebīgi un pazemojoši, ka cilvēks Latvijā nevar nodarboties ar skriešanu ne parkā, ne pilsētmežā, jo visu laiku ur jāuzmanās no suņiem, kuri, iespējams, ir labi un pieskrien klāt tikai lai apostītu un kuri, iespējams, nav tik labi un pieskriešana klāt var beigties ar kodumu?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas