Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Bruņotie spēki izvērtēs Līgatnes lāču transportēšanas iespējas ar helikopteru

Nacionālie bruņotie spēki (NBS) plāno izvērtēt Līgatnes dabas parkā esošo lāču transportēšanas iespējas ar helikopteru, informēja Aizsardzības ministrijas Preses nodaļā.

Kā ziņots, Līgatnes dabas parka lāču voljerā patlaban izveidojusies sarežģīta situācija - voljera sliktā stāvokļa dēļ lāči Mikus un Puika mēģina atstāt nožogoto teritoriju un izkļūt brīvībā. Pagājušās nedēļas beigās šādu plānu jau izdevās realizēt lācenei Madei. Viņa no voljera bēga otro reizi. Pēc pāris dienām tika pieņemts lēmums Madi nošaut, jo citu risinājumu neesot bijis.

Aizsardzības ministrijā norādīja, ka atsaucoties Līgatnes dabas parka lūgumam, svētdien uz parku tiks nosūtīs Gaisa spēku aviācijas bāzes helikopteru Mi-17,

Plānots, ka helikopters parka rajonā ieradīsies ap plkst.10.

Sestdien aviācijas bāzes speciālisti apmeklēja dabas parku un uz vietas iepazinās ar situāciju un izvērtēja iespējas parka voljēros mītošo lāču transportēšanai uz drošāku vietu. Viņi arī deva norādījumus, kas dabas parka vadībai būtu jāveic pirms helikoptera iesaistes.

Kā informēja zemnieku saimniecības Mežavairogi pārstāve Danuta Priede, Mežavairogos jau sešus gadus dzīvo lāči, kas saimniecībā ieradās 2006.gada 22.jūnijā no Kalvenes, kur bija dzimuši neplānoti.

"2011.gada februārī no ziemas miega nepamodās mūsu lācene Dēkla. Ekspertīze konstatēja hemofīliju - iedzimtu kaiti, kas izpaužas kā asins nesarecēšana. Pēc Dēklas nāves viena lāča vieta ir brīva. 900 kvadrātmetru lielais voljērs ir gana plašs trim lāčiem, kur katram lācim ir sava guļamistaba, kurā tie tiek laisti uz nakti un baroti, kā arī plaša priekšistaba, kur lāči var iziet ārā, tomēr palikt nosprostoti," stāstīja Priede.

Piektdien Mežavairogu vadītājs Mārtiņš Priede Līgatnes dabas taku vadītājam Jānim Andrušaitim telefoniski piedāvājusi uz laiku uzņemt vienu no Līgatnes lāčiem Mežavairogos, kamēr Līgatnē tiek atrisināts lāču izmitināšanas jautājums.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas