Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Burovs uzdevis visās nozaru komitejās caurskatīt pašvaldības 2020.gada budžetu

Rīgas domes priekšsēdētājs Oļegs Burovs (GKR) uzdevis visās domes nozaru komitejās caurskatīt pašvaldības 2020.gada budžetu, lai gan pēdējos gadus šāda prakse pašvaldībā piekopta vairs netika.

Ņemot vērā pašvaldībā pastāvošo politisko situāciju, kuras laikā budžeta pieņemšanai nav skaidra koalīcijas atbalsta, atbildīgās nozaru komitejas departamentu budžetu projektus jau ir skatījušas vairākkārt un aizvadītajā nedēļā visi departamentu budžeti beidzot saņēma komiteju atbalstu.

Tradicionāli pēc nozaru komitejām kopējais pašvaldības budžets tiek skatīts Budžeta komisijā, Finanšu un administrācijas lietu komitejā, bet pēc tam - Rīgas domes sēdē. Tomēr šonedēļ izsludināta virkne komiteju sēžu, kuru darba kārtībās iekļauts jautājums par kopējā pašvaldības budžeta izskatīšanu.

Kā aģentūrai LETA pastāstīja Pilsētas attīstības komitejas vadītājs Aleksejs Rosļikovs, visi komiteju vadītāji saņēmuši Burova rīkojumu sasaukt komitejas, kur jāizskata kopējais pilsētas budžets un šāda prakse pirms vairākiem gadiem pašvaldībā jau bijusi.

"Budžeta komisija, kurā skata lielo budžetu, pašvaldībā ir tikai pēdējos divus-trīs gadus. Pirms tam regulāri bija kārtība, ka nozaru komitejas izskatīja savu "mazos budžetus" un pēc tam skatīja arī kopējo budžetu, ar domu, ka tad to drīkst virzīt izskatīšanai domes sēdē," stāstīja Rosļikovs.

Viņa vadītajai komitejai kvoruma trūkuma dēļ pašvaldības galveno finanšu dokumentu šodien gan izskatīt neizdevās. Sēdes sākumā sēžu zālē bija pietiekams deputāts skaits, taču Jaunās konservatīvās partijas deputāts Mārcis Kūlis paziņoja, ka, ja reiz Saskaņas deputāti neuzskata par nepieciešamu sēdi apmeklēt, arī opozīcija ar savām balsīm neplānojot "stutēt koalīcijas darbu". Tobrīd sēdē atradās atsevišķi opozīcijas pārstāvji, Gods kalpot Rīgai deputāti, kā arī Neatkarīgās deputātu frakcijas domnieki.

"Šo budžetu veido koalīcija un, ja viņi neierodas uz sēdi, tad tas nav mūsu pienākums "nokopt viņu laukumu". Viņi pat nedzirdētu mūsu argumentus, jo te jau nav neviena, kam tos izteikt," sacīja Kūlis. Pēc desmit minūšu pārtraukuma, opozicionāri sēžu zālē vairs neatgriezās un komitejā uz nenoteiktu laiku tika izsludināts pārtraukums. 

Saskaņas frakcijas vadītājs Maksims Tolstojs aģentūrai LETA sacīja, ka partija neplāno komiteju sēdes apmeklēt, jo neizprot to nepieciešamību un solīja sīkāku frakcijas viedokli sniegt drīzumā.

Tikmēr pats Burovs aģentūrai LETA sacīja, ka šāda budžeta izskatīšanas kārtība domes iekšējos noteikumos bijusi jau kopš 2008.gada.

"Arī opozīcija iepriekš izteica pārmetumus, ka viņi nav redzējuši deputātu iesniegtos priekšlikumus, tādēļ tagad viņiem vēlreiz ir iespēja iepazīties ar visu sagatavoto pašvaldības budžetu," sacīja mērs.

Pēc viņa teiktā, Finanšu un administrācijas lietu komitejā budžetu plānots skatīt piektdien, 31.janvārī, bet Rīgas domes sēdē - 6.februārī. Finanšu komiteja budžetu skatīs arī tad, ja nozaru komitejās tas netiks izskatīts vai arī būs ar negatīvu balsojumu.

"Tomēr būtu labi, ja deputāti iesaistītos un izteiktu savu vērtējumu un priekšlikumus," rezumēja Burovs.

LETA jau ziņoja, ka Saskaņa nolēmusi neatbalstīt pašvaldības 2020.gada budžetu, kamēr pie varas būs Burovs.

Pēc Burova teiktā, budžetu var nepieņemt, taču tad pašvaldības iestādēm būs jāstrādā ar 1/12 daļu pagājušā gada finansējuma, kas liegs īstenot virkni iecerēto iniciatīvu.

"Es nezinu, ko Saskaņa plāno teikt savam elektorātam un kā plāno pateikt, piemēram, bērnudārzu audzinātājiem, ka viņiem algas pielikums nav tikai tāpēc, ka Saskaņai nepatīk Burovs. Tas ir smieklīgi un nožēlojami, ka izveidojusies tāda situācija," uzskata Burovs. 

Saskaņas pārstāvji norādījuši, ka neplāno piedalīties ne Budžeta komisijā, ne gaidāmajā Finanšu un administrācijas lietu komitejā. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šeit ir Latvija un viena valsts valoda – latviešu

Par ārlietu ministra maiņu, krievu valodu kā instrumentu Krievijas ģeopolitisko mērķu sasniegšanai mūsu publiskajā telpā un par globālo nenoteiktību intervijā Agnesei Margēvičai spriež politolo...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas