Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Čakša paraksta sadarbības memorandu ar HIV pacientus pārstāvošajām organizācijām

Šodien veselības ministre Anda Čakša (ZZS) parakstīja sadarbības memorandu ar biedrībām Apvienība HIV.LV un Agihas, kas pārstāv HIV inficēto personu cilvēku intereses un sniedz viņiem nepieciešamo morālo atbalstu, aģentūru LETA informēja Veselības ministrijas (VM) pārstāvis Oskars Šneiders.

Viņš norādīja, ka ar memoranda parakstīšanu plānota plašāka sabiedrisko organizāciju iesaiste veselības aprūpē, profilakses un informēšanas darbā, kā arī to līdzdalība lēmumu pieņemšanā. Tas mērķtiecīgs solis HIV un AIDS izplatības mazināšanā, piebilda Šneiders.

Pēc viņa paustā, memorandā iekļautās apņemšanās paredz valsts un biedrību sadarbību patlaban būtiskāko problēmu risināšanā, tostarp veicināt HIV agrīnas diagnostikas un ārstēšanas pieejamību sabiedrībai, kā arī veicināt sabiedrības un ārstniecības personu izpratni par HIV inficēšanās riskiem, lai panāktu pēc iespējas agrīnāku HIV infekcijas diagnostiku.

Tāpat memorands paredz biedrību atbalstu HIV inficēto personu informēšanā par VM piedāvātajām diagnostikas un ārstēšanas iespējām un HIV pacientu līdzestības - apzinīgas ārstu norādījumu ievērošanas un nozīmēto zāļu pareizas lietošanas - veicināšanā.

Jau ziņots, ka pērn VM izstrādāja HIV infekcijas, seksuālās transmisijas infekciju, B un C hepatīta izplatības ierobežošanas rīcības plānu 2018.-2020.gadam, kas paredz ierobežot HIV infekcijas izplatību, mazināt tās inficēšanās riskus sabiedrībā un veicināt HIV infekcijas gadījumu savlaicīgu diagnostiku un ārstēšanu.

Šogad, pateicoties papildu piešķirtajam finansējumam veselības nozarei, sākta HIV pacientu ārstēšana agrīnākā slimības stadijā, tādējādi ne tikai uzlabojot pacientu stāvokli, bet arī mazinot slimības izplatīšanās riskus. Tāpat kopš pagājušā gada tiek nodrošināti valsts apmaksāti mākslīgie ēdināšanas maisījumi zīdaiņiem HIV inficētām sievietēm, ņemot vērā inficēšanās riskus, kas pastāv krūts barošanas laikā.

 

Top komentāri

jurists
j
Tas ir pilnīgs beztiesiskums: Kaut kāds NVO kas pašas piesavinājušās sev tiesības runāt slimnieku vārdā...un tagad ministri ar tādām kaut ko paraksta? Tad jau tik pat labi var parakstīt ar jeb kuru....Ka tik atkal nav biedri - internacionalisti-sorosisti? Ar tiem jau LV vara parakstīs visu ko tai prasīs.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas