Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Celtas apsūdzības saistībā ar strādnieka bojāeju uz FM ēkas jumta

Prokuratūra cēlusi apsūdzības divām fiziskām un vienai juridiskai personai par darba aizsardzības noteikumu pārkāpšanu, kā rezultātā 2019.gada novembrī no Finanšu ministrijas (FM) ēkas jumta nokrita un bojā gāja strādnieks, aģentūrai LETA pastāstīja prokuratūras preses sekretāre Aiga Eiduka.

Apsūdzība celta par darba aizsardzību vai tehnisko drošību reglamentējošo normatīvo aktu prasību pārkāpšanu, ja to izdarījis uzņēmuma, iestādes vai organizācijas vadītājs vai cita persona, kas atbildīga par šo noteikumu ievērošanu, un ja šis nodarījums izraisījis cilvēka nāvi.

Personas ar apsūdzību vēl nav iepazīstinātas.

Par šādu noziegumu var piemērot brīvības atņemšanu līdz pieciem gadiem, piespiedu darbu, vai naudas sodu.

Patlaban turpinās pirmstiesas izmeklēšana un prokuratūra plašākus komentārus nesniedz.

Jau ziņots, ka 2019.gada 8.novembrī no Finanšu ministrijas ēkas jumta nokritis un bojā gājis strādnieks. Policija par notikušo ierosināja kriminālprocesu.

Toreiz VAS Valsts nekustamie īpašumi (VNĪ) informēja, ka ministrijas ēkas jumta nomaiņas darbus veica personu apvienība Delta Construction un SCM Latvia. Darbus minētā personu apvienība sāka oktobra sākumā.

Delta Construction pārstāvis Uģis Ligers toreiz sacīja, ka  attiecīgie darbi bija nodoti apakšuzņēmējam RK Līvi un negadījums tika konstatēts, viņiem veicot darbus.

VNĪ iepriekš paziņoja, ka pieprasīta informācija no būvnieka - personu apvienības SIA Delta Construction un SIA SCM Latvia, iekšējam auditam ir uzdots veikt procedūru pārbaudi par drošības noteikumu ievērošanu objektā Smilšu ielā 1.

VNĪ arī atzīmēja, ka personu apvienība Delta Construction un SCM Latvia darbu veikšanai RK Līvi ir piesaistījusi kā apakšuzņēmēju, par ko VNĪ kā pasūtītājs netika informēts. Pēc VNĪ minētā, RK Līvi noliedzis, ka bojā gājušais cilvēks būtu viņu darbinieks.

Saistībā ar strādnieka bojāeju VNĪ valdes locekle Kitija Gruškevica atkāpās no amata.

Traģēdijas dienā Valsts darba inspekcija (VDI) paziņoja, ka jau iepriekš saņēmusi sūdzību par darba drošības noteikumu neievērošanu, strādājot uz FM jumta. Toreiz VDI informēja, ka iepriekšējā nedēļā inspekcija bija saņēmusi ziņojumu par to, ka strādnieki, kuri strādā uz FM jumta, esot pieejamas drošības sistēmas, tomēr viņi tās neizmantojot. Inspekcija pārbaudi bijusi ieplānojusi 11.novembrī, tomēr "dzīve ieviesa savas korekcijas".

ar jaunāko informāciju papildināta visa ziņa

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas