Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā -1 °C
Skaidrs
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Ceturtdien Latvijā nedaudz pasliktināsies gaisa kvalitāte Krievijas ugunsgrēka piedūmojuma dēļ

Ceturtdien, 13.maijā, Latvijas teritoriju šķērsojot Krievijas ugunsgrēku piedūmojumam, nedaudz pasliktināsies gaisa kvalitāte, taču tas neradīs riskus iedzīvotāju veselībai, aģentūru LETA informēja Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) sabiedrisko attiecību speciāliste Sanita Pelēķe.

Sekojot Krievijas ugunsgrēku piedūmojuma pārvietošanās prognozei, gaisa kvalitātes prognožu modelī Copernicus redzams, ka ceturtdien tas virzīsies pāri Latvijai, un 1,5 kilometru augstumā no zemes virsmas oglekļa monoksīda (CO) koncentrācijas tiek prognozētas apmēram 0,34-0,46 miligrami uz kubikmetru (mg/m3), skaidroja Pelēķe.

Pēc valsts tīklā vienīgās gaisa kvalitātes stacijas Liepājā statistikas datiem, maijā CO diennakts vidējās koncentrācijas 2019.gadā bija 0,24 mg/m3, bet 2020.gadā - 0,23 mg/m3.

Valdības noteikumi paredz, ka astoņu stundu robežlielums cilvēka veselības aizsardzībai ir 10 mg/m3, kas ir identisks Pasaules veselības organizācijas (PVO) noteiktajam vadlīniju robežlielumam. PVO ir arī vienas stundas robežlielums cilvēka veselības aizsardzībai, un tas ir 30 mg/m3.

Pelēķe piebilda, ka 14.maijā piesārņojums ar gaisa masām kustēsies tālāk uz ziemeļiem un paaugstinājumus Latvijas teritorijā vairs netiek prognozēts.

LETA jau vēstīja, ka Latvijai pietuvojušies dūmi no savvaļas ugunsgrēkiem Krievijā. Atbilstoši datiem no Eiropas Komisijas programmas Copernicus šī dūmaka trešdien pārklās Latvijas austrumus, naktī uz ceturtdienu tā šķērsos pārējo Latviju un pamazām izklīdīs. Prognozes liecina, ka gaisa kvalitāte pasliktināsies tikai nedaudz.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas