Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Ceturtdien Rīgā gaidāms lielākais vējš kopš pavasara

Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs izplatījis oranžā līmeņa brīdinājumu Rīgai par ceturtdien gaidāmu vēja pastiprināšanos brāzmās līdz pat 27 metriem sekundē (m/s).

Brīdinājumā teikts, ka nakts vidū ziemeļrietumu vējš galvaspilsētā pastiprināsies brāzmās līdz 15-19 m/s, ceturtdien no rīta vēja brāzmas sasniegs 20-23 m/s, bet dienas vidū vējš Rīgā pastiprināsies brāzmās līdz 25-27 m/s.

Ceturtdien Rīgā gaidāms lielākais vējš kopš pavasara. Postījumi prognozēti plašāki nekā marta un aprīļa stiprajos vējos, jo tad kokos nebija lapu.

Ja vējš ir radījis postījumus, kas apdraud cilvēku veselību un dzīvību, komunikācijas vai sabiedriskā transporta kustību, iedzīvotājiem jāzvana uz vienoto ārkārtas palīdzības tālruņa numuru 112.

Jau ziņots, ka trešdienas vakarā Baltijas jūrā no ziemeļiem sāksies vētra, Latviju tā visvairāk skars ceturtdien no rīta un dienā, kad Vidzemes un Ziemeļkurzemes piekrastē ziemeļrietumu vēja ātrums brāzmās sasniegs 24-28 m/s.

Vējš lauzīs kokus, pa gaisu var tikt nesti nenostiprināti priekšmeti un atlūzas, iespējami elektroapgādes pārrāvumi.

Lielākie vēja postījumi gaidāmi Rīgā un novados ap galvaspilsētu.

Rīgā un citviet Vidzemes piekrastē būs arī lielākais ūdens kāpums - jūrā, upju grīvās un saistītajās ūdenstilpēs ūdens līmenis ceturtdienas pēcpusdienā gaidāms vidēji par 70 centimetriem augstāks nekā trešdienas rītā. Plūdi nav gaidāmi.

Viļņu augstums Rīgas līcī var pārsniegt trīs metrus, Baltijas jūras centrālajā daļā - septiņus metrus.

Latvijas lielākajā daļā ceturtdien gaidāmas rietumu un ziemeļrietumu vēja brāzmas līdz 17-22 m/s. Naktī uz piektdienu vējš kļūs lēnāks.

Ceturtdien Latvijā krasi pazemināsies gaisa temperatūra - gan naktī, gan dienā tā gaidāma +8..+15 grādu robežās. Brīžiem līs, vietām - stipri.

Arī Rīgā ceturtdien palaikam līs, brīžiem gaidāms stiprs lietus, gaisa temperatūra naktī un dienā būs +11..+14 grādi

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šeit ir Latvija un viena valsts valoda – latviešu

Par ārlietu ministra maiņu, krievu valodu kā instrumentu Krievijas ģeopolitisko mērķu sasniegšanai mūsu publiskajā telpā un par globālo nenoteiktību intervijā Agnesei Margēvičai spriež politolo...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas