Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Ceturtdien Rīgā norisināsies pretterorisma mācības

Ceturtdien, 30. maijā, Rīgā norisināsies Valsts drošības dienesta (VDD) organizētās pretterorisma mācības Pūlis 2019, kuru laikā pretterorisma pasākumos iesaistītās valsts institūcijas pārbaudīs un pilnveidos savas reaģēšanas spējas terora akta gadījumā, portālu Diena.lv informēja VDD.

Mācībās tiks imitēts viens no Eiropā biežāk īstenotajiem terora aktu veidiem – pūļa taranēšana ar transportlīdzekli cilvēku masveida pulcēšanās vietā. Atbilstoši šim scenārijam izvēlēta arī mācību norises vieta.

"Latvijā terorisma draudu līmenis ir zems, un VDD rīcībā esošā informācija neliecina, ka tas tuvākajā laikā varētu paaugstināties. Vienlaikus mēs nevaram ignorēt citās Eiropas valstīs notikušos terora aktus un paaugstināto terorisma draudu līmeni. Mums jābūt gataviem reaģēt, ja terorisma draudi skars arī mūsu valsti," mācību nozīmi skaidro VDD priekšnieks Normunds Mežviets.

VDD vērtējumā pašlaik viens no būtiskākajiem riskiem visā Eiropā ir internetā brīvi pieejamie teroristisko organizāciju propagandas materiāli, kuros iekļauta ne tikai radikālā ideoloģija, bet arī dažāda veida terora aktu veikšanas pamācības. Uzbrukumi cilvēku masveida pulcēšanās vietām, piemēram, tās taranējot ar transportlīdzekli, ir viena no izmantotajām metodēm. VDD prognozē šīs tendences saglabāšanos, jo, piemēram, sprāgstvielu prekursoru aprites noteikumi Eiropas Savienībā kļūst aizvien stingrāki un aizvien grūtāk ir iegādāties sprāgstvielu izgatavošanai nepieciešamās vielas.

Pretterorisma mācībās piedalīsies VDD, Nacionālo bruņoto spēku, Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta, Valsts policijas, Valsts robežsardzes, Ģenerālprokuratūras, Rīgas Pašvaldības policijas, kā arī Iekšlietu ministrijas un Ārlietu ministrijas pārstāvji. Kopumā mācībās piedalīsies vairāk nekā 300 dalībnieki, kā arī novērotāji no Lietuvas un Igaunijas.

Mācību laikā nav plānoti satiksmes ierobežojumi. Mācību norises vietā gājēju plūsma tiks novirzīta pa citiem ceļiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas