Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Ceturtdien TV torņa karoga mastā atkal plīvos Latvijas karogs

4.maijā ap plkst. 9.00 no rīta Zaķusalas TV torņa karoga mastā jau septīto reizi tiks pacelts 3x6m liels Latvijas Valsts karogs. Zaķusalas TV tornis ir augstākais Eiropas Savienībā un tā karoga masts atrodas 368m augstumā, portālu Diena.lv informēja Latvijas Valsts radio un televīzijas centra pārstāvji (LVRTC).

Karoga pacelšana ilgst aptuveni vienu stundu un to veic LVRTC augstkāpēji. Līdz 308m augstumam augstkāpēji dodas ar liftu, bet atlikušos 60 metrus mēro ar kājām, nesot sev līdzi aptuveni 5kg smago karogu, kas ievietots īpašā somā.

“Tāpat kā izpletnis, arī karogs pirms pacelšanas tiek rūpīgi salocīts, jo 368m augstumā augstkāpējiem ir tikai viena iespēja to pareizi izcelt no somas un pacelt karoga mastā. Ja lielā izmēra karogs būs nepareizi salocīts vai arī nepareizi tiks izņemts, augstkāpējiem būs jādodas lejā un vēlreiz jāsaloka karogs. Tāpat tik lielā augstumā jāņem vērā vēja stiprums un virziens, kas var ietekmēt karoga pacelšanu, tāpēc gatavošanās karoga pacelšanai un pats pacelšanas process ir gan emocionāli īpašs, gan laikietilpīgs, gan īpaši rūpīgs darbs,” uzsver LVRTC valdes priekšsēdētājs Jānis Bokta.

Šī ir tikai septītā reize, kad TV torņa karoga mastā plīvos karogs. Pirmo reizi tas tika pacelts 2014.gada decembrī atzīmējot LVRTC dibināšanas deviņdesmito gadadienu. Tad tika pieņemts lēmums turpmāk divas reizes gadā – 18.novembrī un 4.maijā – TV torņa karoga mastā pacelt ievērojamā izmēra karogu.

Pilsētas iedzīvotājiem un viesiem 4.maijā TV torņa skatu laukums būs pieejams līdz pat plkst. 20.00, turklāt par samazinātu ieejas biļetes cenu – 1.00 euro.

Kā ziņots iepriekš, šopavasar ir uzsākta TV torņa pārbūves projekta īstenošana, lai padarītu TV torni par mūsdienīgu un populāru apmeklējuma vietu, kas piedāvās gan interaktīvas izklaides, gan atpūtas un piedzīvojuma iespējas. Turpmāko divu gadu laikā tiks izstrādāts būvprojekts, kam sekos vēl aptuveni tik pat ilgs būvniecības posms. Paredzams, ka būvprojekta izstrādes laikā TV torņa skatu laukums būs apmeklētājiem pieejams, bet pēc būvdarbu uzsākšanas piekļuve skatu laukumam būs ierobežota.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vingris atkāpjas no EDzL valdes priekšsēdētāja amata

Par dzelzceļa projekta Rail Baltica izbūvi Latvijas teritorijā atbildīgā SIA Eiropas dzelzceļa līnijas (EDzL) valdes priekšsēdētājs Kaspars Vingris atkāpies no amata, aģentūru LETA informēja EDzL...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas