Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Ceturtdienas rītā aukstuma rekords labots vairāk nekā desmit novērojumu stacijās

Agrā ceturtdienas rītā 12 Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra novērojumu stacijās, kā arī trijās lidostās pārspēts 20.aprīļa minimālās gaisa temperatūras rekords, liecina meteoroloģiskā informācija.

Zemākā gaisa temperatūra reģistrēta Mērsragā, kur termometra stabiņš noslīdēja līdz -8,3 grādiem. Vairākās vietās Kurzemē un Vidzemē sals sasniedza -7..-8 grādus. Siltākā nakts bija Latgalē, kur, pateicoties mākoņiem, teritorijas lielākajā daļā nekļuva vēsāks par -2..-4 grādiem.

Aukstuma rekords sasniegts Ainažos, Bauskā, Dobelē, Liepājā, Mērsragā, Pāvilostā, Priekuļos, Saldū, Skrīveros, Stendē un Ventspilī, savukārt Zvejniekciemā (Skultes novērojumu stacijā) atkārtots 1981. un 1987.gadā reģistrētais rekords.

Liepājā pārspēts 1929.gada, Mērsragā - 1944.gada 20.aprīļa rekords. Citviet pārspēti rekordi, kas reģistrēti laikā no 1972. līdz 2011.gadam.

Rekords labots arī lidostām piederošajās novērojumu stacijās. Starptautiskajā lidostā Rīga termometra stabiņš noslīdēja līdz -7 grādiem; iepriekšējais galvaspilsētas aukstuma rekords bija -5,1 grāds 1944.gadā. Arī Ventspils lidostā gaiss atdzisa līdz -7 grādiem, savukārt Liepājas lidostā saullēktā bija -5 grādi.

Nav pārspēts 20.aprīļa nacionālais rekords - 1979.gadā sals Latvijā sasniedza -8,8 grādus.

Kā ziņots, tuvākajās diennaktīs laika apstākļus Latvijā noteiks ciklons un valsts lielākajā daļā gaisa temperatūra vairs nenoslīdēs zem nulles atzīmes.

Top komentāri

Alans Gors
A
Cilvēka izraisītā globālā sasilšana rullē!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas