Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +22 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 23. maijs
Leontīne, Ligija, Lonija, Leokādija

Cilvēki pirms gada beigām steidz veikt automašīnu tehnisko apskati

Gada pēdējā darba dienā palielinājies automašīnu pieplūdums tehniskās apskates stacijās, tomēr Ceļu satiksmes drošības direkcija (CSDD) apliecina, ka tiks apkalpoti visi klienti, kuri līdz darba laika beigām būs saņēmuši kārtas numuru, veikuši nepieciešamos maksājumus un gaidīs rindā uz tehnisko apskati.

Kā biznesa portālam Nozare.lv skaidroja direkcijā, iespējams, viens no iemesliem rindām uz tehnisko apskati katra gada nogalē ir autoīpašnieku vēlme vēl aizejošajā gadā veikt, piemēram, nodokļu maksājumus.

2011.gada nogalē visā Latvijā 27.decembrī tika apkalpoti 5360 transportlīdzekļi, 28.decembrī - 5710 automašīnas, 29.decembrī - 5906 automašīnas, savukārt 30.decembrī visā Latvijā līdz plkst.14.30 apkalpoti 3396 transportlīdzekļi. Rīgā šodien līdz plkst.14.30 apkalpotas 1214 automašīnas.

Citā laikā tehnisko apskati izgājušo skaits ir mazāks, piemēram, 2011.gada oktobrī vidēji dienā tehniskā apskate visā Latvijā tika veikta apmēram 3700 transportlīdzekļiem.

Vienlaikus CSDD atgādina par iespējām transportlīdzekļu vadītājiem veikt samaksu par tehnisko apskati CSDD e-pakalpojumos, tādējādi ietaupot laiku. Piemēram, Rīgā, Antenas ielā, ar iepriekš veiktu maksājumu e-pakalpojumos ir atsevišķa rinda. Tāpat e-pakalpojumu lietotājiem ir citas priekšrocības - saņemt atgādinājumu par apdrošināšanas un tehniskās apskates termiņu beigām, kā arī saņemt citu noderīgu informāciju, kas saistīta ar dalību ceļu satiksmē.

Tāpat vairākās CSDD nodaļās visu gadu klientiem ir iespēja pa tālruni iepriekš pieteikties uz transportlīdzekļa tehnisko apskati. Šāda sistēma darbojas Cēsīs, Jūrmalā, Kuldīgā, Grobiņā, Limbažos, Ogrē, Tukumā, Siguldā, Saldū, Talsos, Valkā, Valmierā un Rīgā - Sēlpils ielas tehniskās apskates stacijā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas